Strona 72 z 506 PierwszyPierwszy ... 22626364656667686970717273747576777879808182122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 5054

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    1 alfa ever ;)

Domyślnie

Cytat Napisał 8002 Zobacz post
    wczoraj odebrałem auto z Pol-Caru po wymianie rozrządu [zawiozłem już z nowymi dywanikami] mechanik szczegółowo obejrzał auto i diagnoza brzmiała - poprzedni właściciel musiał bardzo dbać o auto [gdybym zostawił "stary" dywanik opinia mogłaby być uzupełniona o komentarz dotyczący stanu dywanika po stronie kierowcy ]

imho - bardzo korzystny zakup

pozdr.,

t.
    kurde serio? dalej krowę macasz???? przypierdzielasz się bo napisałem co widziałem na własne oczy??????????? nie wiem kolego czy rzeczywiście kupiłeś auto czy jesteś pracownikiem "komisu",bo ja zostałem tam obsłużony jak w komisie u Pana Zbysia... jutro odpisze na Twój wczorajszy post bo dzisiaj mi się normalnie nie chce! Tak włazisz w dupę Karlikowi, że aż żal... 1st czytaj ze zrozumieniem, później komentuj!!!!!! napisałem wyraźnie, że jeden z pracowników mówił o wycieku, a drugi że usunięto.... nawet rozmywali się w kwestii skrzynia/silnik.... Sorry, ale goście nie wiedzieli nawet co mają na placu...

- - - Updated - - -

Zanim zacznę pisać to pragnę nadmienić, że nie chce robić dobrej/złej reklamy żadnemu ze sprzedawców! Mieszkam, pracuje w Katowicach i nie jest w moim interesie zrobieniu komuś "pod górę". Nie czerpie żadnych korzyści ze sprzedaży aut! Zamieszczam na forum informację tylko i wyłącznie w dobrej wierze lub chęci pogłębienia własnej wiedzy!

1. 2013 rok naprawa lakiernicza - tylny lewy błotnik [malowany byl fragment błotnika do górnego odcięcia]

2. 2015 rok wymieniany tylny kompletny zderzak i malowany

3. pozostałe elementy nadwozia lakier fabryczny

wszystkie prace naprawcze wykonane zostały w Pol-Car Poznań [pełna dokumentacja napraw]
    auto - pierwsza rejestracja 11.2012, zakup jako nowy w Pol-Car Poznań [tam też było serwisowane]
    Jeden wpis to nie serwis... ooo sorry jeszcze jeden blacharsko-lakierniczy...

firma Karlik dokonała napraw na własny koszt - nowe dwa amortyzatory + nowe klocki
    Normalnie brawo TY! Ciekawe dlaczego dopiero po moim poście? Spocili się?

błędy wywołane zostały przez "agonalny" stan akumulatora - po wymianie akumulatora na nowy [na koszt firmy Karlik] wszystko gra i trąbi

był jeszcze błąd poziomwania prawego przedniego reflektora - wystarczyło przeczyścić
    W 1 nie daje wiary na słowo bo przecież miałem dostać ekspertyzę z HYUNDAIa xD

co do 2... pewnie to wywnioskowałeś jeszcze na parkingu Karlika....

poświęciłem troszkę więcej czasu oraz wykorzystałem fakt, że od 2002 roku jeżdżę AR i, że obie Włoszki serwisuję w Pol-Carze i kupiłem tą QV
    samochód zgodnie z zawartą umową ma 12-miesięczną rękojmię na wady ukryte
    Hmm... Skąd kurde wiesz ile spędziłem czasu na to auto????????????? Śledzisz mnie czy co?????? Zaraz pójdę na paterze włączy alarm i kupie jeszcze 3 wilczury bo mam tylko jednego...
    Napisałem tego posta na podstawie danych które przedstawił oryginalny komputer do diagnostyki Fiata z własnych obserwacji i mechanika który 15 lat przepracował w ASO Fiat+AR... na dzień napisania posta!
    Napisałem szczerzę i otwarcie, że ja swoich funduszy nie chciałbym ulokować w tym aucie... Może zaryzykowałeś i się opłaciło... JA NIE POLECAŁEM i jeśli masz z tym problem to trudno! Raz napisałeś o mojej wypowiedzi "dywanikowej" i nie musisz wracać do tego przy każdym poście! Uważasz, że ludzie czytający ten wątek są idiotami i nie zrozumieli jednego Twoje posta i musisz powtarzać? Ktoś Cie o to prosił? Czy chcesz żeby ktoś wreszcie skomentował tą wypowiedz? Kurde BRAWO! wiadomo, że budżet nie dupa, nie? Zesrać się może... Nie chodziło o dywaniki tylko o zasadę i moją śmiechawkę z Flinstone... Mój budżet też był ograniczony bo szukałem używki na kupiłem nówkę, tego samego dnia.... w POL-CARze....

poświęciłem troszkę więcej czasu oraz wykorzystałem fakt, że od 2002 roku jeżdżę AR i, że obie Włoszki serwisuję w Pol-Carze i kupiłem tą QV

firma Karlik na wszystkie opisane powyżej naprawy dała pełną gwarancję - koszt napraw został zawarty w cenie sprzedaży auta

samochód zgodnie z zawartą umową ma 12-miesięczną rękojmię na wady ukryte

cena ostateczna auta to 60 000,00 PLN brutto uwzględniająca wszystkie opisane powyżej działania

do ceny trzeba jednak doliczyć oprócz wspominanych już dywaników, kompletną wymianę rozrządu [POL-CAR] czyli ok 1800,00 PLN i zakup nowych opon letnich [samochód został sprzedany na zimowych]

tak wygląda sytuacja po dokładnym sprawdzeniu auta
    Jeżeli rzeczywiście nabyłeś to auto to bardzo się cieszę, ale masz mega kompleksy na swoim punkcie...
    IMHO jesteś pracownikiem Karlika...

btw NIE ZAREJESTROWAŁEM SIĘ NA FORUM TYLKO PO TO BY NABIĆ TEJ QVce PLUSY........
    Ostatnio edytowane przez Osadnik ; 19-03-2016 o 03:01 Powód: uciekł mi Ctrl +V

Auto
    1 alfa ever ;)

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Hmmm... Bo nie pamiętam - to było Baranowo czy Malta?
    Ja swoją kupiłem na Baranowie tylko dlatego, że oglądałem u nich inną używaną QVkę, ale jestem mega zadowolony z pro obsługi

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

no to Kolego osadnik mam propozycję- wejdź w swój post i powycinaj inwektywy i inne nieparlamentarne słowa- polski język jest na tyle bogaty że pozwala wyrażać emocje bez ubliżania innym i przeklinania.
    Przeczytaj post 8002 jeszcze raz na spokojnie- jakoś nie widać w nim osobistych wycieczek pod Twoim adresem. Przepraszam ale po prostu kolega głębiej posprawdzał Julkę i widocznie był bardziej uparty niż Ty i posiadał ciut większą wiedzę w kwestii np tego co oznaczają błędy w kompie i jaka jest ich przyczyna.
    Do tego nie zraziły go naprawy blacharsko-lakiernicze- serwis usunął znalezione usterki mechaniczne - więc w czym problem?
    To jest podobnie jak z czujnikami lakieru- dać amatorowi to wyjdą cuda na kiju- nie raz widziałem jak bezwypadkowe auta w ocenie pana Zdzicha mechanika był szrotami zespawanymi z dwóch, a klepaki złożone z czterech ćwiartek wujek Mietek pracujący 20 lat w ASO kazał brać jako bezwypadkowe igły.
    Podobnie jest z kompem - błędy trzeba umieć zinterpretować tym bardziej w samochodach z dość mocno rozbudowaną elektroniką.

Auto
    1 alfa ever ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    no to Kolego osadnik mam propozycję- wejdź w swój post i powycinaj inwektywy i inne nieparlamentarne słowa- polski język jest na tyle bogaty że pozwala wyrażać emocje bez ubliżania innym i przeklinania.
    Czasami emocję borą górę nad klawiaturą poprawione.

Podobnie jest z kompem - błędy trzeba umieć zinterpretować tym bardziej w samochodach z dość mocno rozbudowaną elektroniką.
    Oczywiście, że masz rację, jednak błąd który został zapisany w pamięci PC (min x30) nie warto zgłębiać jeśli do domu masz 400km++ o czym pisałem wyżej.

To jest podobnie jak z czujnikami lakieru- dać amatorowi to wyjdą cuda na kiju- nie raz widziałem jak bezwypadkowe auta w ocenie pana Zdzicha mechanika
    Mechanik który oglądał auto jest przyjacielem ze LO tylko życie zaprowadziło go prawie na drugi koniec Polski. Ufam mi i wierze (może mój błąd, ale rozmowa mocno nawiązuje do MOJEJ opinii)

Do tego nie zraziły go naprawy blacharsko-lakiernicze- serwis usunął znalezione usterki mechaniczne - więc w czym problem?
    Chyba to nie ja czytam bez zrozumienia? Usterka była, ale tylko jedna w historii ASO. Gdy ja oglądałem, żadna z usterek (mechanicznych) nie była naprawiona.

Przeczytaj post 8002 jeszcze raz na spokojnie- jakoś nie widać w nim osobistych wycieczek pod Twoim adresem.
    Hmm.. oceniasz "wycieczki osobiste" na podstawie jednego posta? Proponuję czytać od początku, a nie od końca....

Przepraszam ale po prostu kolega głębiej posprawdzał Julkę i widocznie był bardziej uparty niż Ty i posiadał ciut większą wiedzę w kwestii np tego co oznaczają błędy w kompie i jaka jest ich przyczyna..
    Jeśli chodzi o PC i przyczyny błędów to pisałem już o tym. komputer wyświetla jakie mogą być przyczyny. Pisałem o tym! Jeśli chcesz być tak dokładny w tym co piszesz to proszę zapoznaj się z tematem... Pisałem, że mam 400km++ do domu i szkoda mi było życia na dalsze sprawdzanie! Wszelkie posty jakie piszę to tylko i wyłącznie moje zdanie! Jeśli będę cytował to użyję QUOTE....
    Ostatnio edytowane przez Osadnik ; 19-03-2016 o 03:29

8002
    Gość

Domyślnie

Opisałem dokładnie co było nie tak z samochodem oraz powody błędów w komputerze - nie zrobiłem żadnej wycieczki osobistej, po prostu sprawdziłem auto i konsultowałem jego zakup korzystając z porad serwisu Alfa Romeo w firmie POL-CAR i kupiłem

Nawiązując do "fachowca" z którym Osadnik oglądał auto - uważam, że powinien uzupełnić swoją "wiedzę" w temacie AR, szczególnie w temacie modeli z elektrycznym wspomaganiem i ich potencjalnych zachowań w przypadku kiedy stan akumulatora jest daleki od prawidłowego.

Nie rozumiem wycieczki pod moim adresem, ale rozumiem, że kolega Osadnik chciał zabłysnąć, stąd też poruszył w swoim wpisie wątki takie jak np.:

a. pracownik komisu firmy Karlik ,
    b. ilość wilczurów [tak na marginesie nie ma takiej rasy psów, ale możesz o tym nie wiedzieć - pójdę o krok dalej - jeżeli psa kupiłeś tak jak diagnozowałeś QV zaczynam rozumieć Twoją frustrację],
    c. kompleksy,
    d. macanie krów,
    e. inwigilacji, przepraszam powinienem napisać śledzenia .

Czytając Twoją odpowiedź na moją relację z zakupu auta odnoszę wrażenie, że chyba wódka była zbyt ciepła ochłoń i spuść powietrze.

Pozdr.,

t.

Auto
    1 alfa ever ;)

Domyślnie

Opisałem dokładnie co było nie tak z samochodem oraz powody błędów w komputerze - nie zrobiłem żadnej wycieczki osobistej, po prostu sprawdziłem auto i konsultowałem jego zakup korzystając z porad serwisu Alfa Romeo w firmie POL-CAR i kupiłem

Nawiązując do "fachowca" z którym Osadnik oglądał auto - uważam, że powinien uzupełnić swoją "wiedzę" w temacie AR, szczególnie w temacie modeli z elektrycznym wspomaganiem i ich potencjalnych zachowań w przypadku kiedy stan akumulatora jest daleki od prawidłowego.

Nie rozumiem wycieczki pod moim adresem, ale rozumiem, że kolega Osadnik chciał zabłysnąć, stąd też poruszył w swoim wpisie wątki takie jak np.:

a. pracownik komisu firmy Karlik ,
    b. ilość wilczurów [tak na marginesie nie ma takiej rasy psów, ale możesz o tym nie wiedzieć - pójdę o krok dalej - jeżeli psa kupiłeś tak jak diagnozowałeś QV zaczynam rozumieć Twoją frustrację],
    c. kompleksy,
    d. macanie krów,
    e. inwigilacji, przepraszam powinienem napisać śledzenia .

Czytając Twoją odpowiedź na moją relację z zakupu auta odnoszę wrażenie, że chyba wódka była zbyt ciepła ochłoń i spuść powietrze.

Pozdr.,

t.
    Jeżeli rzeczywiście kupiłeś to fajnie i niech Ci służy. Z mojej strony temat białej QVki od Karlika Poznań jest zamknięty. Pozdro 600

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto
    Giulietta 1.4 Multiair 170 + TCT '12

Domyślnie

A ja mam pytań kilka do Was poszukujących oraz używających Giuliettę.
    1) Trwałość turbosprężarki w 1.4 TB@170 - czy tej wersji również (a może przede wszystkim) dotyczy awaria polegająca na pęknięciu korpusu? Jeśli tak po jakim czasie może się to wydarzyć (jeśli doszukałbym się tego np.: w książce tak dla info).
    2) MultiAir - czy problem polegający na odkręcaniu się zaworków to domena tylko rocznika 2010 czy też nowsze też tak mają? Czy jeśli nic nie hałasuje, wystarczy skręcenie na "klej" do gwintów?
    3) Jak wygląda podatność oryginalnego zabezpieczenia na rdzę - widziałem jedno auto (które prawdopodobnie miało wprawdzie przygodę...) gdzie błotniki przednie na styku z uszczelką drzwi korodowały. Pytanie czy to kiepska naprawa czy raczej przypadłość modelu (lakier biały)?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

1. Problem dot. turbin IHI - czyli T-JEt 120
    3. kiepska naprawa

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto
    Giulietta 1.4 Multiair 170 + TCT '12

Domyślnie

Skoro tak, to wymiana turbo po ~50-60 kkm (w 1.4 TB@170) to raczej nie jest naprawa z kategorii: ten typ tak ma a raczej nieodpowiednia eksploatacja i chyba cała jednostka napędowa dostała po czterech literach?
    Ostatnio edytowane przez radekrp90 ; 29-03-2016 o 12:01

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

ciężko powiedzieć - czasem może być przypadek, ot po protu zwykła usterka i tyle. Oceniał bolid po całokształcie stanu technicznego. To jest tak samo jak przerysuje ci kluczem jakiś ..,.,.,.,. cały bok i malujesz -potem ktoś przyjdzie i powie, że przystanek. w sumie racja - nie wiadomo kupującemu czy był konkretny dzwon czy tylko ryska.