Ochłoń chłopaku. Zwrócono ci słuszną uwagę że jesteś leń a spinasz się jakby ktoś Ci pół rodziny obraził. Forum to jest miejsce gdzie wiedza się kumuluje. Można ją względnie łatwo znaleźć, wystarczy trochę chęci. Mając czysto roszczeniowe podejście jak to które prezentujesz, sugeruję wybór innej marki auta. Alfy tylko doprowadzą cię do większego szału po zakupie.
No coś jest na rzeczy... jakaś kulawa ta Bella, dodatkowo koleś niby jeździł tym samochodem a nic o niej nie wie. Jak mu powiedziałem o klapach wirowych to był wielce zaskoczony. Ogólnie silnik jakoś głośno chodził a jeśli chodzi o dynamikę to moja 8v lepiej się zbiera niż ta 16-stka... Nic tylko podjechać do ASO i sprawdzić ale dogadać się z gościem że jak będzie szrot to on płaci za diagnostykę. Bardziej warta uwagi jest ta http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#af0090ddfc rozmawiałem z gościem i konkretny facet ale trafiłem inną też prywatnie. Obejrzyj jeszcze tą http://olx.pl/oferta/alfa-159-CID5-I...tml#af0090ddfc. Po drodze do Zawiercia masz Jaworzno więc...Powodzenia
Hehe, odniosłem dokładnie to samo wrażenie, też pytałem o to, i też był zaskoczonyOdpuściłem sobie ją już.
Rozmawiałem z obydwoma właścicielami, z Zawiercia konkretny, ale z gadki wynikało, że auto igłą raczej nie jest, sam tekst w ogłoszeniu "Nie marudzić bardzo ładna nie ma się do czego przyczepić " już trochę daje do myślenia
Z Jaworzna właściciel sam mówi, że przebieg raczej nie jest autentyczny, i była bita w przód i prawdopodobnie tył, pytanie jak mocno, i jak jest poskładane. Aczkolwiek taka cena, za model po lifcie, gdzie gość mówi, że w tamtym roku włożył 7 tysięcy, a teraz sprzedaje taką sztukę za bezcen jest mooooooocno podejrzana jak dla mnie
Nie ma co kupić konkretnego..
No niestety, znaleźć AR 159 w dobrym stanie i nie żenioną jest ciężko ale pukie nie pojedziesz i nie obadasz to nie będziesz wiedział. Sam szukałem jakieś 2 miesiące... aż w końcu trafiłem w Częstochowie mimo że na początku byłem sceptycznie nastawiony a trafiła się perełka. Śledź jeszcze ogłoszenia od chłopaków z forum, czasem naprawdę można wyrwać fajną sztukę ale już znacznie drożej ale pewniej, komisy sobie daruj, szkoda czasu i pieniędzy na paliwo
Wiem, wiem ciepło się robi i każdy chciałby już jeździć swoją wymarzoną Bellą
![]()
Otóż to, jestem cierpliwy, liczę,że w końcu pokaże się coś godnego, dzięki za informację ! Szukam dalej
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Panowie, utwierdzcie mnie tylko w przekonaniu...
Alfa 159 Ti 2,4 Jtd z 2007 nie mogła mieć full dotykowego ekranu? Domyślam się, że gość sam zrobił modyfikacje, ale chciałem mieć pewność. Dotyku chyba w ogóle w żadnej 159 nie było, zgadza się?
Ja Cię utwierdzęŻadna 159 nie była wyposażona fabrycznie w dotykowe urządzenie multimedialne.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam wszystkich.
Jestem na etapie kupna samochodu i padło na Alfę 159. Wpadła mi oko jedna sztuka na allegro allegro.pl/alfa-romeo-159-pakiet-ti-skora-bi-xenon-navi-full-i6052975138.html
Sprawdziłem na forum i widziałem, że ktoś już pytał o numer VIN oto co napisaliście:
Szczegóły pojazdu
MSV: 140BW22 Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTDM 8v 115/120pk ECO Nadwozie: 07260755 Nr rejestr.: BCK235
VIN: ZAR93900007260755 Nr silnika: 6344495 Km: 14831
Data poczatku okresu gwarancji: 2009-12-22
Kolor zewnetrzny: 876 Opis koloru: Nero Carbonio
Sprzedawca: PICARD SA Rynek: 3104 Belgium
Własciciel: S..Z CHRISTOPHE
Historia serwisowa
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2010-11-10 2110B341 SYNCHRONIZATORY MECH.SKRZ.B./MECH.RÓZN.. 14831 Tak
2010-03-23 2710A311 PółOs POsREDNIA PRZEDNIA 4894 Tak
2010-02-12 5570T104 POłaCZ.SZEREGOEW OBW.ELEKTR.ZASIL.RADIA 2470 Tak
2010-02-12 7055B901 NADKOLE DODATKOWE PRZEDNIE 2470 Tak
2010-02-11 7050A431 URZaDZ. DO BLOKOWANIA OPARCIA SIEDZ. TYL 2470 Tak
Opcje
023 PODNOSNIKI ELEKTRYCZNE SZYB TYLNYCH
076 SKRZYNIA BIEGÓW MECHANICZNA 6 BIEGOWA
096 REFLEKTORY HALOGENOWE
097 REFLEKTORY PRZECIWMGIELNE
102 WYCIERACZKI-SPRYSKIWACZE-REFLEKTORÓW
140 KLIMATYZATOR POWIETRZA
150 MODUŁ AIR BAG ZABEZPIECZAJACEGO KOLANA KIEROWCY
195 SIEDZENIE TYLNE DZIELONE
230 REFLEKTORY O WYŁADOWANIU ŁUKOWYM
245 STEROWANIA RADIA NA KOLE KIEROWNICY
375 RELINGI DACHOWE
392 PROGRAM ELEKTRONICZNEJ STABILNOSCI (E.S.P.)
416 CRUISE CONTROL
454 SIEDZENIE PASAZERA Z REGULACJA WYSOKOSCI
48F KOMPUTER POKŁADOWY
499 ZESTAW NAPRAWY OPON
4DK WYŁACZENIE AIR BAG PASAZERA
4WQ KOŁA Z OBRECZA ZE STOPU
511 ZAGŁÓWKI TYLNE
52B CZUJNIKI PARKOWANIA
55Y WYSWIETLACZ MULTIMEDIALNY Z TELEFONEM
564 RADIO Z ODTWARZACZEM CD
COLEST : 876 KOLOR ZEWNETRZNY :
CZARNY COLINT : 402 KOLOR WEWNETRZNY : SKÓRA CZARNA
MOC : 88 KW - 120 CV
MODEL ROKU : 2009
Samochód stoi w Płocku niestety jest to 400 km od mojego miejsca zamieszkania. Czy są na forum osoby, które widziały ten egzemplarz i mogą coś więcej o nim powiedzie. A może są tutaj użytkownicy Alfy z Płocka, którzy mogą sprawdzić to auto w miarę możliwości. Nie chciał bym jechać taki kawał, żeby wracać z niczym.
Z góry dziękuję za pomoc.
Moja dzisiejsza wyprawa do OlkuszaZnalazlem cztery auta które mnie zainteresowały (trzy u jednego handlarza) - wiec myśle 100 km w jedną strone jest sens.
Postaram się opisac po krótce może komuś zaoszczedzi to czasu i paliwa.
Numer jeden http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#b5354d731f podjechaliśmy na miejsce sprzedawca był w drodze auto zmierzone czujnikiem lakieru (pomary wskazuja na polerkę) dośc spora rysa ma masce, przedni zderzak dociśnięty (kilka mikro pęknięć oraz złe spasowanie przednie błotniki malowane).Silnik i komora umyte ale tylko od gory okolice turbiny oraz kolektora ssącego obryzgabe olejem - po silniku widac ze swoje juz przejechał - po jego dzwięku skłaniałbym sie do stwierdzenia że się kończy.
Numer dwa: (i drugi sprzedawca)
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjRFp.html tylni zderzak w stanie agonalnym, skóra wygląda jakby auto woziło murarzy w strojach roboczych, przód malowany - oględziny zakończone po odpaleniu silnika- ogólnie auto mnie odraziło.
Numer trzy: (ten sam plac)
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjRRH.html poczatek oględzin obiecujący, malowana maska błotniki i zderzak, sródek w miare czysty, silnik niestety myty,
Nie działała klima, do wymiany dwumas (w zakresie obotów od 1000 - 1800 telepotało budą strasznie) temperatura silnika po 20 minutach pracy nie rosła wogóle.
Auto sprowadzone z niemiec ale pochodzi z belgi....
Trzecia sztuka:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ybHSz.html już po zdeciach z ogłoszenia widac że stoi tam od czasów kiedy na drzewach były jeszcze liście- sam sprzedawca przyznał ze malowany był bok (obtarty), wymienił w nim łożyska, tarcze klocki... - jakoś już nie mialem ochoty oglądac auta dalej.
Po dzisiejszej wycieczce zapisuje miejscowośc Olkusz na czarnej liście.
A w trakcie oględzin auta nr 3 pojawil się na placu sprzedawca auta nr 1 przyjechał autolawetą po przyczepe na kolejne dwa auta. (więc może za kilka dni w Olkuszu pojawi się kolejna super Alfa).