Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: 156 2.5 v6 instalka

Roswell
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał krzychoo Zobacz post
    Roswell, a zna się ten warsztat na Landi Renzo?
    Tak u siebie montują z sekwencji:

VSI (sekwencyjny wtrysk gazu holenderskiej firmy Prins.
    Omegas wtrysk gazu włoskiej firmy Landi Renzo.
    IGSystem włoskiej firmy Landi Renzo.
    Zresztą możesz wszystko sprawdzić sam www.eko-car.com
    właśnie dziś rano oddałem im do usprawnienia swoją nowo nabytą V6 z gazem, bo w ogóle nie ma mocy na LPG
    Za dzień dwa będę znał wyniki jak im poszło z moją bellą

Roswell
    Gość

Domyślnie

Zapmniałem się wypowiedzieć.
    Więc moc wróciła, różnica benzyna/gaz 4% więc chyba nie jest źle.
    Jestem zadowolony

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Roswell Zobacz post
    Zapmniałem się wypowiedzieć.
    Więc moc wróciła, różnica benzyna/gaz 4% więc chyba nie jest źle.
    Jestem zadowolony
    A jak była przyczyna?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał sQun49 Zobacz post
    na reduktorze EG200 czyli wersja do 300PS i w czasie butowania, po zdjęciu nogi z gazu w reduktorze pojawia się ciśnienie prawie 3 bary - dziwne ale prawdziwe. Nie narzekam ale gdybym tego nie wiedział byłbym jeszcze bardziej zadowolony.
    Wystarczy popierniczyć poprowadzenie podciśnienia na reduktor i już będą takie objawy, zakład zapewne zrobił jak instrukcja nakazuje z trójnikiem itp i to już wystarczy przy pewnych reduktorach, nagminnie kiedys ludzie meili problem z przerostami cisnienie na Zavoli Zeta a wystarczyło inaczej poprowadzić podciśnienie na reduktor i po sprawie....
    ---------- Post dodany o godzinie 09:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:26 ----------

[/COLOR]
    Cytat Napisał bmw535i89 Zobacz post
    To moze i ja cos napisze
    Mam KME gold, magic jet, rurka 8mm (wielozawor ma wejscie 6mm ) stag 300. ............. Zastanawia mnie tez to co ktos powiedzial ze sprytny gazownik moze sie podeprzec PB i auto wiecej benzynki wciaga ale osiagi przy duzym bucie sa OK. .....................
    ---------- Post dodany o godzinie 09:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:59 ----------

Przy takim setupie pociesze cię ze benzyna nie musieli sie podpierac jesli tylko nie spaprali sprawy poprowadzenia miedzi przez auto [czy gdzies nie przygieli tworzac przewezenia ograniczajce przeplyw. Poproś Tylko sprawdzenie jednego, dokladnie chodzi mi o to na ile ustaiwli ci minimalna temp. gazu dla pracy na lpg, niech ustawia nie mniej niz 6stopni, szkoda wtryski meczyc i reduktor, a na GOLDzie jak popedzisz autostrada tak ze 200km/h przez jakies 2km to juz na tyle spada temp. gazu ze jest to niebezpieczne dla wtryskow [niestety maja w sobie elementu gumowe ktore zmrozenie szybko zabija]
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 13-05-2009 o 10:38
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Roswell
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    A jak była przyczyna?
    Na szczęście powód był dosyć prosty, bo główną przyczyną było po prostu złe wystojenie i zbyt uboga mieszanka

mr_michaelooo
    Gość

Domyślnie Blos w Alfie Romeo 156 2.5 v6

Witam wszystkich. Mam pytanie czy ktoś ma zamontowanego blosa w Alfie 156 2.5 pytam bo nie wiem jak zamontowac blosa a konkretnie w którym miejscu bo pod maska bardzo mało miejsca. Czy ma ktoś jakieś fotki będe wdzięczny info.michal.kaminski@gmail.com