Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Jaki podnośnik? Trapezowy czy slupkowy..?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Ale czemu porównujesz cenę całej wkładki z podnosnikiem i dojazdowka do ceny samego podnośnika no name? Jak kupisz ten za 35zl to już dojazdowki nie będziesz kupował?
    Ja bym jednak patrzył za ori, idealnie pasuje do miejsca przeznaczonego na podnośnik i nie uszkodzisz nim progu/podwozia.

Wysłane z mojego SM-T555 przy użyciu Tapatalka
    No nie bede kupowal dojazdowki bo bede mial kolo zimowe. Poza tym nie mam wkladki na lewarek tylko na zestaw naprawczy wiec czy oryginalny czy nie i tak nigdzie mi nie spasuje, a chcac kupic lewarek razem z wkladka potrzebuje i tak dojazdowke bo nie mam gdzie tego wlozyc bez niej.
    Jest jeszcze inna opcja. Wezme oryginalny ze stilo, a tam wloze no name (i tak stilo jezdzi nie dalej niz 10km od domu)

Użytkownik Świeżak Avatar Broonet
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...9.html#thumb/2

Trochę taniej niż 350zł jednak też można dostać.

... chyba, że to cena za same plastiki
    Ostatnio edytowane przez Broonet ; 05-04-2016 o 20:37

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ernest159
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    były 156 FL 1.9 JTD, 159 1.9 JTDm ,159 2.4 JTDm,159 2.4 210 Ti

Domyślnie

Ja mam taki:
    http://allegro.pl/podnosnik-samochod...046179493.html
    Z plusów: bardzo stabilny, wysoko podnosi, wchodzi pod niski próg (Ti, koło 235/40/18)
    minusy: przewożenie tj. w koło zapasowe nie wchodzi więc jeździ w bagażniku przymocowany tyrkotką do zaczepu na siatkę
    Dużo innych podnośników próbowałem i albo nie wchodził pod próg, albo nie podnosił wysoko,albo były niestabilne.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał elgritone Zobacz post
    No nie bede kupowal dojazdowki bo bede mial kolo zimowe. Poza tym nie mam wkladki na lewarek tylko na zestaw naprawczy wiec czy oryginalny czy nie i tak nigdzie mi nie spasuje, a chcac kupic lewarek razem z wkladka potrzebuje i tak dojazdowke bo nie mam gdzie tego wlozyc bez niej.
    Jest jeszcze inna opcja. Wezme oryginalny ze stilo, a tam wloze no name (i tak stilo jezdzi nie dalej niz 10km od domu)
    Trochę motasz jak dla mnie
    Wkładkę można włożyć również w normalne, pełnowymiarowe koło i nie trzeba do tego mieć dojazdowki. Sam tak mam u siebie - ori koło zapasowe pełnowymiarowe 18" i wkładka w nim razem z lewarkiem, kluczem, etc.

Druga sprawa, ori od Alfy ma 1100kg udźwigu. Od Stilo bodajże 900 albo 800kg. Kolejna sprawa, czy ten od Stilo jakoś wpasujesz żeby to było stabilnie.
    W stilo czy Alfie 156 lewarek chwyta za próg/występ w progu. W 159 masz specjalnie zrobione miejsce w które wkładasz niemal płaska stopkę lewarka.

Ostatnio edytowane przez FXX ; 05-04-2016 o 20:46

Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Trochę motasz jak dla mnie
    Wkładkę można włożyć również w normalne, pełnowymiarowe koło i nie trzeba do tego mieć dojazdowki. Sam tak mam u siebie - ori koło zapasowe pełnowymiarowe 18" i wkładka w nim razem z lewarkiem, kluczem, etc.

Druga sprawa, ori od Alfy ma 1100kg udźwigu. Od Stilo bodajże 900 albo 800kg. Kolejna sprawa, czy ten od Stilo jakoś wpasujesz żeby to było stabilnie.

Powaznie? Rozumiem ze felga lezy ci "frontem" do blachy? Nie niszczy sie? Chyba poprostu kupie zestaw z dojazdowka skoro wszyscy to sugerują... Bedzie estetycznie i tak jak fabryka dawala...

Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Cytat Napisał ernest159 Zobacz post
    Ja mam taki:
    http://allegro.pl/podnosnik-samochod...046179493.html
    Z plusów: bardzo stabilny, wysoko podnosi, wchodzi pod niski próg (Ti, koło 235/40/18)
    minusy: przewożenie tj. w koło zapasowe nie wchodzi więc jeździ w bagażniku przymocowany tyrkotką do zaczepu na siatkę
    Dużo innych podnośników próbowałem i albo nie wchodził pod próg, albo nie podnosił wysoko,albo były niestabilne.
    Nie no, z zaba nie bede jezdzil zabe mam w garazu..

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał elgritone Zobacz post
    Powaznie? Rozumiem ze felga lezy ci "frontem" do blachy? Nie niszczy sie? Chyba poprostu kupie zestaw z dojazdowka skoro wszyscy to sugerują... Bedzie estetycznie i tak jak fabryka dawala...
    Tak, dokładnie. Nie wiem dlaczego miałaby się zniszczyć skoro z tego co wiem to jest oryginalne rozwiazanie. Z resztą ona nie leży na blasze tylko tam jest jakiś podkład pod nią.

Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Tak, dokładnie. Nie wiem dlaczego miałaby się zniszczyć skoro z tego co wiem to jest oryginalne rozwiazanie. Z resztą ona nie leży na blasze tylko tam jest jakiś podkład pod nią.

No nie wazne... Znajac zycie wkladka do 17stki mi nie wejdzie, a 19stka i tak za bardzo wystaje..

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

U mnie wkładka do 17" pasuje idealnie. Ale wolałbym dojazdówkę, bo jest lżejsza.
    Na udźwig tak nie patrz. Solidnie wykonany z atestem na 800kg też da radę, nie podnosisz przecież całej osi naraz.

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    U mnie wkładka do 17" pasuje idealnie. Ale wolałbym dojazdówkę, bo jest lżejsza.
    Na udźwig tak nie patrz. Solidnie wykonany z atestem na 800kg też da radę, nie podnosisz przecież całej osi naraz.

Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka
    No wlasnie przeglądałem i to jest taka wkładka we wkładce i na dojazdowke jest jeszcze dodatkowy pierscien ze styropianu..