Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: Żarówki Alfa Romeo MiTo

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

hmmm w porównaniu do 100eurasów to wręcz okazja, a długo ich używasz???

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Od stycznia 2015. W PL jeszcze takich nie było w ogóle. Zdawałem sobie sprawę że to trochę ryzyko bo w razie problemów to z gwarancją jest różnie a wysyłka do chin nie opłacalna raczej
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 16-04-2016 o 19:30

Mieszka w
    TBU
    Auto

Domyślnie

to jeszcze bym zapytał o parametry w sensie Waty i Lumeny bo sporo tego u Chinoli

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Te moje 3600lm 30W ale bez wentyla (co miało być zaletą a okazało się wadą) . Jak coś radził bym brać coś z wentylem bo przy 30-40W już sporo ciepła wydziela się na radiatorze. Ciekawa opcja to led Cree XT-E 40W tak jak podałem w linku kilka postów wyżej , one mają wbudowany już stabilizator (niektorzy to nazywają przetwornice ) więc nie trzeba upychać już nigdzie żadnych dodatkowych modułów

Mieszka w
    TBU
    Auto

Domyślnie

Możesz oświecić laika co to ten wentyl??

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Wentylator

Użytkownik Pirat drogowy Avatar oleksy00
    Mieszka w
    Wrocław/Ostrzeszów, Poland
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    Generalnie to jest jest P&P ale w julce był troche problem z uwagi na wręcz idiotyczne umieszczenie żarówki H7 która nie jest mocowana ani równolegle ani prostopadle tylko tak w pośrodku-pod kątem 45st. (chyba żaden zestaw led tego nie uwzględnia). Jak jest w mito to pojecia nie mam. Trwałość producent określa na 30 000h . Jeśli chodzi o deszcz to zawsze gorzej bedzie widać a im zimniejsza barwa tym gorzej , na trudne warunki to tylko mocne zółte swiatło sie sprawdza najlepiej .

Jest znaczek CE oraz certyfikat ISO ale właściwie nie ma to żadnego znaczenia. Homologacja jest na reflektor i dotyczy ona wyłacznie żarówki halogenowej i cokolwiek innego włożysz zamiast niej to jest to niezgodne z przepisami . W przypadku LED akurat ciężko to udowodnić (bez zaglądania do wnętrza reflektora) dlatego że nie rozświeca się powoli ani też nie zmienia barwy tak jak to jest w przypadku xenona, led swieci od razu po włączeniu pełną mocą. Jak dotąd nikt sie nie przyczepił ani na przegladzie okresowym ani też na drodze podczas kontroli, ale wybrałem w miare bezpieczną barwę 5000K która moim zdaniem jest optymalna i takich szukałem, 6000K juz za bardzo wpada w niebieski
    Hej, a mógłbyś mi tak jak chłop krowie na rowie wytłumaczyć jakie to sprawiało problemy przy montażu (pogrubiony tekst)? Czy uniemożliwiało montaż leda czy po prostu led gorzej świecił (złe odbicie)?

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał oleksy00 Zobacz post
    czy po prostu led gorzej świecił (złe odbicie)?
    dokładnie o to chodziło. Przy nie dookólnym zródle światła jego pozycja w kloszu ma wręcz kluczowe znaczenie , wystarczy przesuniecie rdzenia o 45 stopni wzgledem odbłysnika i przed autem będzie bryndza nie światło

Użytkownik Pirat drogowy Avatar oleksy00
    Mieszka w
    Wrocław/Ostrzeszów, Poland
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

Super, dziękuje za odpowiedź - zamontowałem te ledy z Twojego linka (bez wentyla) w alfie 156 na soczewce i tam też mocowanie jest pod kątem, dziubek jest mniej więcej na godzinie 7:30. Nie świecą lepiej niż żarówki (nie tego oczekiwałem) więc przyczyna jest najprawdopodobniej w tym mocowaniu. Przeróbka domniemam polegała na usunięciu tego dziubka i ustawieniu leda horyzontalnie lub wertykalnie diodami do odbłyśnika?

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Nic nie usuwałem. Musisz dobrać najlepszą pozycje rdzenia bo tak jak piszesz to jest źle , to właśnie problem ukośnego mocowania żarówki o którym wcześniej pisałem . Żeby nie zaśmiecać , podaj mi swojego maila na PW opiszę Ci dokładnie co trzeba zrobić