Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Ale to jest pierwsza nie QV wyprodukowana w serii.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Ponoć będą zmieniać wystrój salonów pod Giulię, dealerów wysyłają na jazdy i szkolenia.
    Pytanie czy to się odnosi też do PL.
    Więcej tutaj:
    http://www.alfaromeoblog.it/aggiorna...-romeo-giulia/

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Dealerzy mocno zdziwieni, choć zaczęły się już inwestycje. W Carserwisie powstaje kontenerowy pawilon na Alfę i Jeep-a.
    Ostatnio edytowane przez Marek156/159sw ; 20-04-2016 o 05:37

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    No to może łopatologicznie: gdzie ja się wykręcam od tego co napisałem? wskazałem tylko, że kompletnie bez sensu jest wycinać jedno zdanie z kilkuset postowego wątku, gdzie poglądy ewoluują, w miarę jak dochodzą nowe wiadomości i fakty.
    Ewidentnie masz jakiś problem ze sobą. Najpierw oczekujesz, abym ci zacytował wypowiedź po groźbą przeprosin - #6674 z 15 kwietnia, wiec to robię. Nie pierwszy raz zresztą oczekujesz od kogoś na forum przeprosin, co samo w sobie jest żenadą.

Pomijam ciężki, niby ironiczny ton. Ważniejsze jest to, że po prostu kłamiesz. Albo nie rozumiesz słowa pisanego.Zacytuj mi, tutaj, gdzie ja napisałem, że tego auta NA PEWNO NIE BĘDZIE. zacytuj mi, albo napisz: przepraszam, pomyliłem się.
    Potem jak już to robię to zaczyna się wywracanie kota ogonem i kolejne pouczanie, że ktoś nie rozumie tekstu czytanego i wyrywa zdanie z kontekstu. A no i kolejny raz ten sam argument o czytelności książek w Polsce - widocznie innych brak.

No ale jeszcze raz pełny post z 7 grudnia 2015 (#5194).

Panowie, paru z Was powinno mnie przeprosić tutaj. Już kilka lat temu pisałem: Marchionne rozwali to wszystko. I jak widać, ludzie zaczynają przeglądać na oczy. Fiat się zwija, Alfa to dobry żart,Lancii prawie nie ma, Ferrari na sprzedaż, ogólnie jest fajnie. Ważne, ze kupił Chryslera. Oj, ważne.

moim zdaniem,giulii w sprzedaży w ogóle nie zobaczymy
    w ogóle, podkreślam... Wiele na to wskazuje, pomijając niezdrowe napinki Belfra.... Nie ma pieniędzy na rozhuśtanie tego projektu, nie ma i nie będzie, bo skąd? Kupił amerykańskiego trupa, która to transakcja trwała PIĘĆ LAT. Przez te lata zaniedbano wszystko, co było można. Wypuszczono wizerunkową zabawkę 4C i to jest jedynysukcesik ostatnich lat.
    Poza tym to jazda bez trzymanki ku przepaści.
    To jest ta wypowiedź wyrwana z kontekstu . Można tak cytować i cytować, ale widzę że przyjmujesz taktykę zarezerwowaną dla pewnej partii politycznej - nikt ci nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Szkoda więc na to czasu.

Dobrze, że jednak twój pogląd ewaluował, zresztą ewaluuje za każdym razem jak wiatr się zmienia, ale doceniam to. To szalenie ważne także z punktu widzenia dodatkowych 3 miesięcy, które dałeś Sergio.
    Dzięki temu w dniu oficjalnego wyprodukowania pierwszej Giulii już jestem całkowicie spokojny o markę.
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 19-04-2016 o 22:27

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Kolego KRS po prostu zamilcz i nie kompromituj się dalej. Im bardziej się tłumaczysz tym bardziej widać że przeholowaleś w swoich niezbyt rozsądnych (mówiac oględnie) ocenach (postach).
    Pozdrawiam forumowiczów

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Żywiec
    Auto
    Alfa 159 2008 1.9 JTDm 120KM chip na 150KM

Domyślnie

Biała Giulia wczoraj w BB

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13072016_1250255835046187_65306749_o.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	56.6 KB
ID:	198033Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13072151_1250255905046180_1601049949_o.jpg
Wyświetleń:	28
Rozmiar:	52.0 KB
ID:	198034Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13072324_1250255968379507_1744193589_o.jpg
Wyświetleń:	30
Rozmiar:	54.9 KB
ID:	198035
    Ostatnio edytowane przez chemiczny ; 20-04-2016 o 07:44

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Miki6830 Zobacz post
    Załącznik 197982

Chyba coś z tego będzie

Teraz na dużym ekranie dopiero widzę, że w tym kolorze i z tej perspektywy Giulia jest zwyczajnie... brzydka. Tylko nie kamieniujcie .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Teraz na dużym ekranie dopiero widzę, że w tym kolorze i z tej perspektywy Giulia jest zwyczajnie... brzydka. Tylko nie kamieniujcie .
    Nie no, chyba ją polakierowali... chociaż... jak pisał drift-r, może za szybko dali sobie spokój.

Strach się bać co będzie na żywo, żeby Cię nie oślepiła

A jak ta biała pod BB?

Pozdrawiam
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał koskar Zobacz post
    Chciałeś żeby Ci kolega udowodnił gdzie napisałeś zdanie że Giulii nie będzie. Znalazł to zacząłeś wywód że to wyciete z kontekstu jest.
    No i teraz czekamy na kolejny.
    Tracę nadzieję na sensowną ROZMOWĘ, wiesz? Ja ten wątek zakładałem, pod nazwą "alfa giulia w 2014", przez ten czas dostawaliśmy ekstremalnie sprzeczne informacje, kłamstwa, wymysły, wizje niczym nie poparte, przesuwanie terminów, planów.... pół swiata moto się z tego śmiała i nadal smieje. W pewnym momencie wyraziłem opinię, że tego auta nie będzie. Po czym znów pojawiły się nowe fakty.
    Dla Ciebie ważne jest, wyrwane z mającego kilka lat i kilka tysięcy wpisów, zdanie, potem zresztą przeze mnie zweryfikowane. I tym się, wedle twojego kolegi, "skompromitowałem".

Panowie, naprawdę. Nie chcę tutaj pisać przykrych słów o poziomie intelektualnym niektórych tutaj. W kraju, gdzie 2/3 obywateli niczego nie czyta, mnie to nie dziwi, niestety. Giulia, przez te groteskowe historie, nie zdobędzie takiej pozycji na rynku, jaką być może mogła. Rozmawiam z ludźmi naokoło: 90 procent z nich albo ma o marce Alfa Romeo stereotypowe zdanie albo to zdanie się jeszcze pogorszyło. Sprzedaż 400 tysięcy aut rocznie pod marką AR to kolejny żart Sergio.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    ja to piszę Radźka od dawna: tym autem zabije się całkowicie przeświadczenie, że alfy to piękne, nietuzinkowe pojazdy. Trzeba mieć nadzieję, że silniki i wykonanie będą na poziomie. Ale na ulicy już się nikt za typowym wozidłem nie obejrzy.
    Chcę ją mieć z sentymentu dla całej tej otoczki wokół marki. Przez te lata kiedy jezdziłem najpierw 145 a potem 159, większosc znajomych wokoło jakoś to komentowała i zawsze mnie to i cieszyło i bawilo. Przy Lexiu mi tego brakuje)

Giulia wygląda jak typowy czołg helmuta, łamany przez kię optimę. Absolutne ZERO oryginalności, czegokolwiek przykuwającego uwagę, poza mordką, scudetto robi swoje, choć daaaaleko jej do niesamowitej buzi 159, która do dziś robi wrażenie. A;e może to też dlatego, że nie lubię białych aut. Wyglądają, jak glisty
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 20-04-2016 o 09:21
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Daj sobie chłopak spokój. Jak już wyjdzie, to zaczniesz pisać ze jednak nie bierzesz bo trzeba czekać. Później znów cię ktoś skontruje to wymyślisz coś kolejnego. Jesteś klastyczny trollem który pisze dla samego pisania i jak fakty przeczą twoim tekstom to tylko gorzej dla nich. Po co ci to ? Napisałeś co napisałeś, zostałeś wyśmiany teraz przestań obracać kotka ogonkiem i zwyczajnie zamilcz. Bo i tak Gulii nie kupisz ani ty, ani firma w której pracujesz.