Mam pytanie czysto techniczne. Czy będą problemy z demontażem tej tulei z wahacza i montaż nowej. Da się to zrobić bez demontażu wahacza z samochodu tak jak w innych autach?
Mam pytanie czysto techniczne. Czy będą problemy z demontażem tej tulei z wahacza i montaż nowej. Da się to zrobić bez demontażu wahacza z samochodu tak jak w innych autach?
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Raczej się nie da.
Musisz najlepiej wyjąć ten dolny wahacz i zdjąć starą i założyć nową i potem całość poskładać i polecam zrobić geometrię. Trzeba troszkę poświęcić czasu aby to zrobić ale efekt jest super w porównaniu ze stara tuleją!!!
PS
Polecam wcześniej jakimś preparatem potraktować śruby bo z tym bywa ciężko
Podłączę się pod temat, u mnie wymiana tulei w piątek, bo z obu stron gumy pękły. Jakiej firmy tuleje polecacie? Czy jest duża różnica w ich wytrzymałości?
Jeśli masz wiekowy wahacz to przemyśl wymianę całego. Montując nowe sztywne tylne tuleje dobijesz zmęczony życiem sworzeń.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Też mam puknięcia charakterystyczne dla górnych wahaczy, rozpiąłem je....a one sztywne jak nowe. Zauważyłem wtedy rozwarstwienie gumy na dolnej tulei.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...