Tu się z Tobą zgodzę.Silnik to arcydzieło warte każdej kropli benzyny.Dodałbym że body kit tez duzo robi.Na plastik w 156 nie mogę powiedziec złego słowa denerwuje jedynie niekiedy trzeszczenie.
Tu się z Tobą zgodzę.Silnik to arcydzieło warte każdej kropli benzyny.Dodałbym że body kit tez duzo robi.Na plastik w 156 nie mogę powiedziec złego słowa denerwuje jedynie niekiedy trzeszczenie.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
Mi deska w 156 nie trzeszczy w ogóle, tylko jak jest -20 stopni i mniej to się odzywa ten nawiew na przednia szybę
Co do GTA to się kiedyś zastanawiałem nad nią, w ostateczności kupiłem Dyszla, to to była jedyna zadbana na jaką trafiłem.
I Szerszeń ma rację tu 99% gatki o zakupie GTA kończy się bujaniem w obłokach. Zreszta podobnie jak wstawianie kompresorów itd.
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 11-05-2016 o 11:19
Po lifcie trzeszczenie w podszybiu zostało wyeliminowane, przed liftem da się to zrobić, ale trzeba zdejmować całą deskę, żeby zamontować podkładki dystansowe. Na jakimś forum jest to omówione ze zdjęciami.
Chodziło mi generalnie o jakość wykonania 156, która nie jest najwyższych lotów. Po lifcie jest ciut lepiej we wnętrzu, ale też bez ekstazy.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
W pl nie kupisz już raczej zadbanej gta. Zostają niemcy i dalej na zachód i 30 to dziś minimum za zadbaną sztukę.
Aham... Ja swoją kupiłem w Niemczech. Nie nazwałbym jej jakoś szczególnie zadbaną. Po prostu normalnie eksploatowane auto bez podejścia typu "niszowy egzemplarz". Drugą też kupiłem z Niemiec. I ta jest jeszcze gorszaAle plusem u nas jest to, że koszt robocizny w PL jest dużo niższy niż w DE i można takie auta doprowadzić do kultury.
- - - Updated - - -
No niestety - pewnych wad modelu nie da się ot tak wyeliminować. Im gorsza droga, tym gorzej się GTA jeździ. Auto generalnie jest stworzone na szybkie pokonywanie równych odcinków dróg i tutaj czuje się jak ryba w wodzie. Na łeb bije pozostałe 156-ki fotelami. Bodykit jest absolutnie bezbłędny. Silnik - poezja. Od 2.5 V6 dzielą go lata świetlne, jeśli chodzi o wrażenia z jazdy. Ale powiem Ci tak - ostatnio koledze dałem do porównania Mercedesa C36 AMG z GTA. Stwierdził po jeździe, że nie ma czego porównywać. Alfa daje coś, czego próżno szukać w Mercedesie. Pomimo zbliżonych gabarytów, mniejszej niż AMG mocy i przedniemu napędowi - zdecydowanie więcej wrażeń jest w Alfie, o trakcji i kontroli auta nie wspominając. Tak więc coś na rzeczy jest ;D No i biorąc pod uwagę, że niektórzy wyceniali Poloneza Borewicza na okolice 20 tysięcy złotych, to znalazłbym więcej bardziej adekwatnych aut "nie wartych wydanych na nie pieniędzy"![]()
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Do GTA jest jedyny dobry amortyzator to KONI FSD. Eliminuje wszystkie fabryczne wady twardości na kiepskiej jakości drodze i poprawia znacząco sztywność na równym. Ile to przejedzie nie mam pojęcia, ale następne będą takie same. Do tego sprężyna Eibach pro kit.
U mnie są teraz 18" szprychy z GT i powiem wam, że siedzi to, wygląd i przede wszystkim lata obłędnie. I żeby nie było, że się zachwycam to nie tylko moja opinia. Różnica odsadzenia jest znaczące i po prostu szerzej stoi na kołach.
Tomek_KRK piszesz o fotelach. Ja mam nieco ponad 180 cm i dla mnie te fotele po prostu są za małe, brak podparcia ud, ale dla niższych kierowców są po prostu genialne.
Bodykit - 10/10
GTA ma dźwięk bajeczny, ale w mojej opinii tylko z seryjnym tłumikiem.
Q2 domyka temat przyczepności w zakrętach w całej rozciągłości tego tematu.
Co do wartości nie wiem jak twoja się prezentuje i nie chodzi mi tu o plaka i polerowanie lakieru tylko mechanicznie bo tu można po zakupie najbardziej beknąć.
Jeżeli moja by była na sprzedaż, (ale nie będzie) to 3 na przedzie w cenie nie będzie.
- - - Updated - - -
I tu mam największą bolączkę bo mnie akurat korci, żeby posadzić Rotexa i podkuć, ale szkoda mi tego prawie fabrycznego motoru.
Na razie są pewne rzeczy poczynione i trzeba to dokończyć. Potem hamownia i zobaczymy ile więcej przybędzie.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
bodykit GTA robi robotę do dziś, 14 lat od premiery.
Miewam sytuacje, że ktoś podchodzi i pyta, czy to prawdziwe GTA itp. Szczytem było, jak jeden typ jechał za mną aż na stacje, bo sobie chciał pooglądać.
Sam powoli zbieram się do wystawienia swojej (po 6 latach i 80kkm w GTA chciałoby się spróbować czegoś nowego - z tyłu głowy siedzi mi bardzo mocno megane rs. a dwa auta w garażu z mocami 250+ to już wyzwanie)
Utrzymanie GTA nie jest takie straszne, z wyjątkiem części tylko do GTA, które dostępne zazwyczaj są tylko w serwisie.
Ostatnio edytowane przez coxu ; 12-05-2016 o 08:58
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)