Witam. W nowej nowszej Belli 159 3.2 Q4 co jakiś czas pojawiają się błędy: P0420 i P0430. Po podłączeniu kompa raz na żółto raz na czerwono. Błędy pojawiają się tylko na dłuższych odcinkach. Pytanie: Przyczyna? Co do wymiany? Help.....
Witam. W nowej nowszej Belli 159 3.2 Q4 co jakiś czas pojawiają się błędy: P0420 i P0430. Po podłączeniu kompa raz na żółto raz na czerwono. Błędy pojawiają się tylko na dłuższych odcinkach. Pytanie: Przyczyna? Co do wymiany? Help.....
Może ten temat Cie lekko naprowadzi http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ad_p0430_.html
Odświeżam nieco temat. Po ostatnim przeglądzie wyszło na to że moja Bella wogule nie ma katalizatora. Tak powiedział Pan majster diagnosta hehe. Ktoś wie jakie koszty wymiany??? W ASO zaśpiewali 10tys. zł
to mnie trochę przeraziło...
A co masz zamiar wymieniacnie masz to i tez pewnie dpfu tez wiec trzeba się cieszyć
chyba że jakiś problem z przeglądem. ...to daj znać
Napisane na Commodore C64..![]()
Od kiedy był DPF w JTS-ie?![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No kopcimoim zdaniem zbyt mocno (np. przy +30 na zimnym powinno w ogóle nie kopcić). I nie wiem jak to powiedzieć. Wyraźnie z tych moich spalin czuć "truciznę" taki dziwny zapach. Po porównania w mojej starszej 156 jest zupełnie inaczej niema tego charakterystycznego zapachu "trucizny spalin". Sytuacja: kiedyś wypolerowałem sobie te dwie końcówki rury wydechowej (żeby to jakaś wyglądało) gdyż były czarne, bo 100km było to samo.