Strona 10 z 40 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Lemolub
    Gość

Domyślnie

Hmm klamki to pikuś. Czytam cennik Giuli i niewierze, kierownica w pakiecie "sport" obszyta jest sztuczną skórą. To nie błąd, w niemieckim cenniku jest to samo. Tak się zastanawiam, czy w Giulietcie aby na pewno skóra na kierownicy jest naturalna. W salonie jak macałem (w Sprincie) to miałem wątpliwości.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Ja rozumiem ze nawet mlotek mozna popsuc, ale trzeba w obu tych przypadkach wykazac sie inwencja tworcza..
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Ja rozumiem ze nawet mlotek mozna popsuc, ale trzeba w obu tych przypadkach wykazac sie inwencja tworcza..
    Nie jestem pewny jak odpowiedzieć... Ktoś napisał, że klamki są solidne. Ja stwierdziłem, że nie - bo są z plastiku i do tego znam kilka przypadków ułamanych. Mój kolega otwierał drzwi i została mu w ręku. Te wydarzenia burzą hipotezę "solidnego wykonania". Jakby były metalowe to by się nie ułamały z taką łatwością.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Jesli koledze klamka zostala w reku, tzn. Ze ulamalo sie MOCOWANIE klamki, nie sama klamka. Tzn ze musial za nia solidnie pociagnac. Jestem przekonany w 90% ze u mnie klamka jest metalowa. A jakie jest mocowanie i mechanizm? Tego nie wiem.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Mocowanie, które jest częścią klamki - jeden odlew. Nie fragment boczku drzwi, tylko takie srebrne przedłużenie klamki, które chowa się za boczkiem.

Bawiłem się nawet tą ułamaną klamką, jednolita struktura i w miejscu przełamania wygląda plastikowo, nie metalowo... Jak już mówiłem, nie jest to jednostkowy przypadek, jak poszukać forum to myślę, że min. 10 osób miało z tym przejścia.

Tak na szybko: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ml#post1705950

http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ml#post1706009

itp itd..
    Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 26-05-2016 o 10:35

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Ok faktycznie nie wyglada to najlepiej. Pozostaje miec nadzieje ze to jednostkowe przypadki spowodowane zmeczeniem materialu lub wada fabryczna

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

3 tygodnie temu i mnie klamka dopadła, połamała się wewnątrz w miejscu gdzie jest zaczepiona linka. Jako że forumowicze nastraszyli, że klamka jest elementem CAŁEGO boczku, to zostawiłem auto u znajomego w warsztacie i coś pokleili. Na razie działa.
    I wcale nie trzeba było wielkiej siły, żeby to połamać. Poszła podczas normalnego otwierania drzwi. Za to w 147 dwa razy wyrwała się klamka zewnętrzna

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Za granicą już czytałem o tych klamkach, także hmm... pozostaje zrobić odlew z mosiądzu i ją tam wmontować W większości przypadków karzą sobie płacić 1500-2000zł za wymianę całego boczku (jako, że właśnie klamki samej się nie da), ale parę razy spotkałem się z informacjami, że niektóre serwisy podpinają to pod gwarancję i nic się nie płaci..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Jesli koledze klamka zostala w reku, tzn. Ze ulamalo sie MOCOWANIE klamki, nie sama klamka. Tzn ze musial za nia solidnie pociagnac. Jestem przekonany w 90% ze u mnie klamka jest metalowa. A jakie jest mocowanie i mechanizm? Tego nie wiem.
    Mnie też się wydaje że jest metalowa. Bo czemu robi się zimna jak działa klimatyzacja. Plastik by się tak nie wychłodził.
    A może materiał klamki zależy od wyposażenia i roku produkcji? Moja jest z 2011.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Mnie też się wydaje że jest metalowa. Bo czemu robi się zimna jak działa klimatyzacja. Plastik by się tak nie wychłodził.
    A może materiał klamki zależy od wyposażenia i roku produkcji? Moja jest z 2011.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
    Moja 2015...