Panowie a co w przypadku kiedy mes pokazuje 128% otwarcia i status WYŁ?
Panowie a co w przypadku kiedy mes pokazuje 128% otwarcia i status WYŁ?
Panowie.
Założyłem dziś 2 zaślepki jakie dostałem wraz z uszczelkami. W komplecie dodatkowo były śruby sześciokątne. Pomyślałem sobie, że to gdybym chciał fizycznie wywalić EGRa spod maski. Teraz pytanie, mogę to zrobić? Czy czasem wtyczka nie powinna być wpięta do EGRa nawet jak jest wyprogramowany? Jeżeli nie to wyjmę go całkowicie.
Zazwyczaj wtyczka musi zostać wpięta, ale słyszałem, że niektórzy potrafią zrobić to tak, że można sobie wyciąć wiązkę![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Koledzy potrzebuje szybkiej odpowiedzi..
W którym miejscu w 1.9 8v jtdm zaslepic egr?
Poniżej fotki zaślepki.
Najlepiej jakby podesłał ktoś zdjęcie poglądowe.
Dzięki z góry
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
A syf, który był w kolektorze przed zaślepieniem to się rozpuścił samoczynnie?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Źle zrozumiałeś. Kolega jest przerażony że nie ma zaślepki i jest straszny syf w Egr i sądzi że identyczny jest w dolocie. Ale do dolotu od jakiegoś czasu nie wpływają spaliny więc jest czysciejszy. Nie mówię że czysty jeżeli nie był czyszczony przy wyłączeniu Egr. A zaślepka nie wiem co ma zmienic?Więc w Egr będzie znacząco więcej syfu niż w dolocie skoro jest wyłączony.