Miałem podobny problem (przy wyprzedaniu straciłem moc i na czołówe szedłem - nie fajne przeżycie) ...musiałem przeczyścić zmienneą geometrie i jest ok.
Miałem podobny problem (przy wyprzedaniu straciłem moc i na czołówe szedłem - nie fajne przeżycie) ...musiałem przeczyścić zmienneą geometrie i jest ok.
ja miałem w astrze problem z overboostem i objawiał się trybem awaryjnym na wysokich obrotach, sprawdź dokładnie nr błędu, jest kupa czujników i wężyków po drodze do turbo, może się okazać że awaria to błahostka.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Witaj,
miałem podobne objawy, generalnie auto bardzo muliło przy wciskaniu pedału gazu do oporu i wywalało check engine przy obrotach powyżej 3,5k.
Zanim zaczniesz rozbierać turbinę sprawdź czujnik wysokiego ciśnienia, ja swój wyjąłem, umyłem w nitro, wsadziłem z powrotem i auto dostało kopa jakiego jeszcze nie miało ( wcześniej, bo auto kupiłem używane). Spróbuj może u Ciebie też pomoże, u mnie ewidentnie był zasyfiony ten czujnik, cały czarny - osmolony.
Powodzenia
P.S. Dodaję fotkę tego czujnika - bo może źle go opisałem jako czujnik wysokiego ciśnieniaMap sensor?
![]()
Ostatnio edytowane przez dariojaydee ; 14-06-2016 o 14:14
map sensor jak jest uwalony to po włożeniu kluczyka do stacyjki wskazówka od turbo się wychyli. jesli jest sprawny to zostaję na 0.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Dzięki paweltbu, tego akurat nie zauważyłem
Założyciel tematu o wskazówce turbo niczego nie napisał, a wskazane objawy podobne do tych u mnie, warto zajrzeć - robota 10 minut.
Ostatnio edytowane przez dariojaydee ; 14-06-2016 o 15:55
Dzisiaj zauważyłem, że na wolnych obrotach wskaźnik doładowania turbiny faluje. Unosi się i opada, może jakiś wężyk lub czujnik jest padnięty.
Przeczyściłem dzisiaj Map Sensora - fakt był strasznie uwalony . Błąd P0237 został skasowany, muszę go dzisiaj wypróbować na autostradzie . Dam znać jak będzie ok. Dzięki za podpowiedzi.![]()