Witajcie!
Czy ktoś z Szanownego Grona mógłby mi powiedzieć w jakim zakresie waha mu się ciśnienie w układzie klimatyzacji (to wskazywane w MES- ie) na postoju, powiedzmy przy 25st i klimatyzacji na LO? Mam uzasadnione obawy że u mnie pokazuje głupoty ale chcę mieć pewność- do speca od klimy z manometrem mam nie po drodze..

Odpowiedz z cytatem

Ale idzie to zrobić bez demontażu- najeżdżamy przodem na coś tak aby się położyć pod zderzakiem i odkręcamy śruby trzymające osłonę po stronie pasażera. Pewnie i wasze już swoje przeszły i po takim odkręceniu uda się ją wyciągnąć spod zderzaka delikatnie odchylając go. Teraz odciągając osłonę zobaczycie filtr powietrza i nasz presostat. Przed odkręceniem proponuje go spryskać jakimś penetratorem. U mnie poszedł łatwo nawet bez trzymania rurki żabką (klucz na presostat- płaska 14). Przy wykręcaniu na chwilę syknie czynnik i pojawi się mgiełka- lekki wyciek do momentu zamknięcia się zaworka pod presostatem. Przy zakręcaniu koniecznie nowy oring na rurkę i wszystko. Czas operacji to na spokoju z 20 minut.