A preparaty do czyszczenia wtrysku działają bo właśnie wlalem Extreme za 20 tak z ciekawości
A preparaty do czyszczenia wtrysku działają bo właśnie wlalem Extreme za 20 tak z ciekawości
Panowie a lekkie pocenie sie w okolicach tej rury co idzie do przespustnicy ma wplyw na korekty i
lekkie falowanie obrotow
Zarzuci ktos okiem na moje korekty, ktore wrzucilem pare postow wczesniej?
Nie, nie wyrabia ale nie są kontrolowane(ale to tylko w maksymalnym zakresie). Dostajesz po prostu maks
Gaz do dechy od 1500-1800 obrotów i dodatkowo obciążasz samochód ręcznym. Tak się ciągnie do około 4000 obr. na czwartym biegu.
- - - Updated - - -
Źle to ująłem - maksymalnie otwarte.
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 01-07-2016 o 08:46
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
To jak się w końcu powinno poprawnie mierzyć korekty?
Dajemy buta w podłogę czy nie?
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Mnie uczono właśnie tak jak napisałem lub jak napisał @sdero. Czy prawidłowo - nie wiem, ale nie tylko ja tak robię testy.
Korekty mi trochę spadły po ostatnim czyszczeniu. @sdero można myśleć o jakimś poważniejszym chipie np. 200 KM / 430 Nm i mocniejszym dole z szybszym wstawaniem turbo. Chyba nie powinno być z tym problemu? Widziałem, że te silniki spokojnie wyżej ludzie chipują.
Koledzy... u mnie jest dopiero jakas masakra z wtryskami. Na zimnym (bieg jałowy i jazda) są spoko, wszystkie około 0.2/-0.2 natomiast jak się auto rozgrzeje do okolo 70-80 stopni zaczyna się jazda:
wtrysk nr 1: -1.9
nr 2: -1.9
nr 3: -0.05
nr 4: 3.9
Wymieniałem ostatnio końcówkę tego 4 wtrysku ale to nic nie dało. Zawory właśnie sprawdzałem i wszystko jest ok. Z autem nie dzieje się nic złego - pali normalnie, ma moc, nie kopci, nie dymi itp. Jak ruszam i obciążenia dostaje to wtedy te korekty maleją, ale nie ma szału i tak... Co może być jeszcze przyczyną takich rozjazdów?
@sdero : ostatnio robiliśmy u mnie dawki startowe i egr (jakieś 1.5 mies. temu) i rozmawialiśmy o tym wtrysku, że końcówka powinna pomóc... ale niestety tak sie nie stało. Jakieś pomysły?![]()
Zanieczyszczony kolektor ssacy, zasyfiony EGR, dolot, ogólnie syf w układzie paliwowym. Niektórzy na forum mając korekty rzędu 3-4 pisali, że mieli przestawiony rozrząd i to było powodem tak dużych korekt. Warto sprawdzić.
Egr wyłączony, dpf wywalony. Rozrząd raczej przestawiony nie jest bo z tego co czytałem w takim przypadku mają problemy ludzie z autem a u mnie nic niepokojącego się nie dzieje. Jest na forum jakiś poradnik odnośnie czyszczenia kolektora i samego sprawdzenia w 1.9 8v? Szukam ale coś się nie mogę doszukać.