Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Ależ mam pojęcie - po prostu Alfa Giulia nie jest dla ciebie, przynajmniej nie w tym momencie. To tak jak byś miał pretensje że ma za mały prześwit i na działkę leśną drogą nie dojedziesz.
    Piszesz, że każdy chce wygody - zaręczam, że Mondeo czy Superb są wygodniejsze od Giulii. Nic nie stoi na przeszkodzie by wybrać tamte marki zamiast jęczeć że Alfa ma za mały bagażnik.
    jak bedzie sw to bedzie w sam raz dla mnie. lubie auta ladne, nieoklepane, i fajnie wykonane. sw niewiele z tego by stracilo, a zyskalo duzo na praktycznosci dla tych co maja rodziny albo w firmie potrzebuja auta wygodnego, nietuzinkowego, ale jeszcze cos potrzebuja wrzucic do niego czasem.

co do mondeo czy superb, w obu siedzialem tak z ciekawosci (liftbacki) . mondeo (titanium) badziewny w srodku, bylo mi tez niewygodnie. nie interesowala mnie juz jazda probna. skoda (l&k) bylo lepiej niz w mondeo, ale po spojzeniu przed salon na zaparkowana poprzednia 159, stwierdzilem ze nie mam ochoty jezdzic oklepanym(wtedy to byla nowosc, ale wiadomo ze bedzievtego pelno) /nudnym ale 100% praktycznym samochodem, sprowadze sobie jakas fajna uzywana tbi sw i odłożę zakup nowki na jakus czas. tak tez zrobilem, z sw jestem super zadowolony. wielu na pewno mysli tak jak ja, z reszta widac po niektorych wpisach tu jak i na alfaowner

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał BartekBanka Zobacz post
    Człowiek w salonie mówił że nie będzie kombi tylko suv. .
    Do tego nam nie trzeba człowieka z salonu
    Te auto już istnieją i są w końcowej fazie testowej.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Może uznali że nie dość ładna by była, nie dość zgrabna po SW 156 / 159 ? i odpuścili, na rzecz modnego pozerskiego SUV'a ? o którym wmówią kolejnym łykającym marketingową papkę - konsumującym tłumom, że to takie super pakowne nadwozie, że wyższy środek ciężkości nie szkodzi bo nową fizykę opracowali, itd. I dając konsumentom argument, aby nie musieli używać tego przykrego i wstydliwego, ale tak naprawdę podstawowego skłaniającego do zakupu SUV'a argumentu - że czują się więksi - bo po prostu siedzi się wyżej, a to atawistycznie podnosi samozadowolenie

Tak czy siak można oczywiście mieć kombi (innej marki) i to jest super nadwozie i sam je uwielbiam bo słuzy różnym aktywnościom i upraszcza życie(czegóż ja nie woziłem i jak go nie wykorzystywałem ! itd.) . Można bez problemu tylko, że nie będzie to Giulia i tyle. Nie ma obowiązku zakupu Giulii przecież prawda?
    no wiadomo ze nie ma obowiazku, natomiast zyczylbym sobie zeby byla mozliwosc zakupu G SW, bo wizualizacje wygladaly swietnie, a na rynku nie bardzo widze cos innego w tym momencie

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Życzyłbyś sobie , aha ba, a czegóż to ja sobie bym nie życzył! zejdź na ziemię trochę. Jak się powiedziało A i B (dwoje dzieci ) to o pewnych sprawach zapominamy, sory , co byśmy sobie nie życzyli.

Swoją drogą wizualizacji jakichś porywających Giulii kombi to nie widziałem, zawsze coś nie tak, brak harmonii, zapożyczenia jakieś. Zresztą wizualizacje i tak się nie sprawdzają.
    156 SW to był przełom, to nawet kombi nie było, tylko kombi-coupe czy jakoś tak marketingowo sprytnie nazwane do właśnie celów aktywności - deska surfingowa, rower ... gibka jeszcze Catherina Zeta Jones itd. - takie rzeczy się w materiałach reklamowych się pojawiały, gondol, spacerówek czy wanienek nie pamiętam

Nie wiem co by musiało mieć kombi Giulii aby tamto wrażenie przebić - kilka Catherin (sprzed 15tu lat) do każdej gratis dołączone ? Chyba się nie da, więc dobrze że się skupili na dobrym sedanie dla kierowcy i już.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Może uznali że nie dość ładna by była, nie dość zgrabna po SW 156 / 159 ? i odpuścili, na rzecz modnego pozerskiego SUV'a ? o którym wmówią kolejnym łykającym marketingową papkę - konsumującym tłumom, że to takie super pakowne nadwozie, że wyższy środek ciężkości nie szkodzi bo nową fizykę opracowali, itd. I dając konsumentom argument, aby nie musieli używać tego przykrego i wstydliwego, ale tak naprawdę podstawowego skłaniającego do zakupu SUV'a argumentu - że czują się więksi - bo po prostu siedzi się wyżej, a to atawistycznie podnosi samozadowolenie
    Przecież projekt Giulii SW już jest/był gotowy, a decyzja o tym, że go jednak nie wprowadzają do produkcji jest dla mnie dość oczywista: nie będziemy w tym samym czasie tworzyć własnej konkurencji dla pierwszego w historii marki SUVa. Niech Ci, którzy potrzebują kombi przesiądą się do SUVa, bo na nim więcej zarobimy, niż na SW. Poza tym SUV sprzeda się na każdym rynku, bo jest modny, a SW tylko w Europie. A jak klienci w Europie będą nadal marudzić, że AR nie ma SW, to się go wprowadzi do produkcji za 3-4 lata. To jest decyzja biznesowa producenta, a nie, że "nie dość ładna by była, czy nie dość zgrabna".
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Był oficjalny projekt ? aż tak nie śledziłem. Zawsze tylko na amatorskie projekty komputerowe się natykałem.
    A jakieś egzemplarze testowe kombi też powstały ? choby pooklejane ? bo do produkcji tak hop siup czegoś, co nie jeździło testowo itd. to chyba nikt nie puści. Jakieby zainteresowanie klientów nie było. Ot, będzie się wiązka przecierać przy klapie, czy coś i problem wtedy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Wracając do tematu Giulii tu i teraz.
    Jest wiele czynników które powodują, że Alfa będzie miała bardzo ciężko przebić się ze sprzedażą nowych aut. W zasadzie czego się nie dotknąć (może poza samą techniką auta ale tego nie wiemy na pewno) to leży.

- marketing leży,
    - gamy modelowej brak - dostaniemy każdy oby biały w dieslu ...
    - salony, przynajmniej w Polsce to w dużej części poziom max Citroena
    - cena z lekka wysoka
    - obawy klientów dot. jakości
    - stara klientela albo odeszła do innych marek albo nie ma czasu już czekać albo jeździ umówmy się nie młodymi już 159 przez samo to przeskok może być trudny
    - zrobili moim zdaniem wielki błąd kasując 159 z produkcji. Wystarczyło zrobić duży lifting i jakoś by dociągnęli.
    - na starcie brak jakichkolwiek zachęt typu rabat dla posiadaczy Alf czy przyjmowania innych marek w rozliczeniu
    - nic nie wiem o jakimś specjalnym leasingu i formatowaniu się na firmy - a przy aucie za te pieniądze to MUST HAVE.
    - w świadomości ogółu klientów marka Alfa Romeo już od dawna nie istnieje i nie jest rozważana ani do zakupu ani do testów porównawczych. Ci co jeszcze rozważają Alfy to nie jest target, który by przesądzał że będzie się sprzedawać 400.000 sztuk rocznie.

To chyba wystarczy by uznać tę misję za skrajnie trudną jeśli nie niemożliwą. Nie chodzi mi o biadolenie tylko opisuję stan obecny.
    Ale pożyjemy zobaczymy, tylko to już tak jest, że jak się źle zacznie potem bardzo ciężko to nakręcić.

Powinno byc tak, i od razu 3 wersje na starcie + Stelvio.
    https://www.youtube.com/watch?v=ToyX_9nAc-Q
    Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio156 ; 11-07-2016 o 18:23
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto

Domyślnie

Był oficjalny projekt ? aż tak nie śledziłem. Zawsze tylko na amatorskie projekty komputerowe się natykałem.
    A jakieś egzemplarze testowe kombi też powstały ? choby pooklejane ? bo do produkcji tak hop siup czegoś, co nie jeździło testowo itd. to chyba nikt nie puści. Jakieby zainteresowanie klientów nie było. Ot, będzie się wiązka przecierać przy klapie, czy coś i problem wtedy.
    Nie wiem, na jakim etapie jest/był projekt, ale ostatnie plotki możesz przeczytać tutaj: http://www.clubalfa.it/14952-alfa-ro...portwagon.html
    Podobno oficjalnej decyzji, czy będzie SW, czy nie będzie na razie nie ma, ale na dzisiaj bardziej prawdopodobne jest, że teraz nie będzie. Wcześniej mówiło się, że SW pojawi się rok później, niż sedan.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Wracając do tematu Giulii tu i teraz.
    Jest wiele czynników które powodują, że Alfa będzie miała bardzo ciężko przebić się ze sprzedażą nowych aut. W zasadzie czego się nie dotknąć (może poza samą techniką auta ale tego nie wiemy na pewno) to leży.

- marketing leży,
    - gamy modelowej brak - dostaniemy każdy oby biały w dieslu ...
    - salony, przynajmniej w Polsce to w dużej części poziom max Citroena
    - cena z lekka wysoka
    - obawy klientów dot. jakości
    - stara klientela albo odeszła do innych marek albo nie ma czasu już czekać albo jeździ umówmy się nie młodymi już 159 przez samo to przeskok może być trudny
    - zrobili moim zdaniem wielki błąd kasując 159 z produkcji. Wystarczyło zrobić duży lifting i jakoś by dociągnęli.
    - na starcie brak jakichkolwiek zachęt typu rabat dla posiadaczy Alf czy przyjmowania innych marek w rozliczeniu
    - nic nie wiem o jakimś specjalnym leasingu i formatowaniu się na firmy - a przy aucie za te pieniądze to MUST HAVE.
    - w świadomości ogółu klientów marka Alfa Romeo już od dawna nie istnieje i nie jest rozważana ani do zakupu ani do testów porównawczych. Ci co jeszcze rozważają Alfy to nie jest target, który by przesądzał że będzie się sprzedawać 400.000 sztuk rocznie.

To chyba wystarczy by uznać tę misję za skrajnie trudną jeśli nie niemożliwą. Nie chodzi mi o biadolenie tylko opisuję stan obecny.
    Ale pożyjemy zobaczymy, tylko to już tak jest, że jak się źle zacznie potem bardzo ciężko to nakręcić.
    Całe szczęście Polska nie robiła nigdy wielkiego udziału procentowego w sprzedaży nowych AR.
    Nawet jeśli sprzedaż będzie znikoma to FCA płakało nie będzie.

Natomiast marketing pretenduje do anty-Nobla w tej dziedzinie.

Wyobraźcie sobie, że auta do "prasowego parku maszyn" czyli na testy dla dziennikarzy będą dopiero w sierpniu...
    Kolejne żenujące posunięcie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Nie wiem, na jakim etapie jest/był projekt, ale ostatnie plotki możesz przeczytać tutaj: http://www.clubalfa.it/14952-alfa-ro...portwagon.html
    Podobno oficjalnej decyzji, czy będzie SW, czy nie będzie na razie nie ma, ale na dzisiaj bardziej prawdopodobne jest, że teraz nie będzie. Wcześniej mówiło się, że SW pojawi się rok później, niż sedan.
    Nie ma takiej możliwości, żeby nie było jeszcze oficjalnej decyzji Nie wiem kto Ci tak w głowie mąci ale nie ma seledynowego pojęcia o czym bredzi.
    Auto, które miało by wejść za około rok do produkcji seryjnej i trochę później do sprzedaży już powinno jeździć i być testowane.
    Więc decyzyjni już dawno by wiedzieli gdybyśmy mieli to auto zobaczyć w 2017.
    Moim zdaniem nic z tego bo nie ma nigdzie ani jednego zdjęcia muła lub zamaskowanego auto po podobnych parametrach oraz żadne przecieki nic o tym nie mówią.
    Ale to kolejna sytuacja, kiedy chciał bym się mylić!

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Nie ma takiej możliwości, żeby nie było jeszcze oficjalnej decyzji Nie wiem kto Ci tak w głowie mąci ale nie ma seledynowego pojęcia o czym bredzi.
    Podałem konkretnego linka. Czytałeś? Przetłumaczyłeś? Masz lepsze źródło, to się pochwal.
    Być może właśnie fakt, że SW powinny już jeździć, a nie jeżdżą, jest podstawą tych plotek, że na razie SW nie będzie. Pomyśl czasem, zanim coś napiszesz.