Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Rynek zweryfikuje wszystkie nasze dywagacje. Podejrzewam że spora większość forumowiczów nie myśli o zakupie nowej Giuli więc mają jeszcze trochę czasu by się dni niej przekonać.
Jak już tu ktoś wcześniej zauważył Giulia to rewolucja a nie ewolucja w gamie modelowej. Mam tu na mysli głównie aspekty techniczne. Reszta do kwestia indywidualnych odczuć, potrzeb i gustów.
AR nie ma gamy modelowej, Giulia to pierwszy model, i od teraz zaczna ją, tą gamę, tworzyc
Smutne jest to ciagle wracanie do historii, do lat 60tych zeby pokazac jak to AR sie dobrze prowadzila i robila piekne auta, a przytoczenie Absolwenta to jakis zart.
Kult 159 to za duze slowo, po prostu wiekszosc na forum ma/miala ten model, do tego Giulia jest traktowana jako nastepca 159 mimo duzej przerwy miedzy tymi modelami, stad porownania.
[MENTION=31189]jersey[/MENTION] ale moim zdaniem Alfa właśnie do tego wizerunku wraca! Piękne auto, dające ogromną frajdę z jazdy.
[MENTION=4573]carramba[/MENTION] kolego, wygrałeś internet! Podpisuję się rękami i nogami pod Twoim postem. Tylko jeszcze trzeba by dodać, żeby trochę przemodelowali auto, żeby było bardziej jak 159 FL
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
To jest EWENTUALNE i JEDYNE skojarzenie z Alfą Romeo, jakie może mieć przeciętny konsument na najważniejszym dla Sergio rynku zbytu dla Giulii. Bo chyba nie sądzisz, że interesuje go to, co sądzą na temat AR polscy konsumenci. Mam wrażenie, że jest to obojętne nawet FCA Poland, czy jak się tam teraz ten twór nazywa.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Oczywiście, że jest to obojętne. A jakie argumenty mają przemawiać, żeby polski rynek traktować tak jak zachodnioeuropejskie ? No bo na pewno nie najważniejszy - słupki sprzedaży w PL.
radosuaf ale fani tego filmu juz nie zyja...Jak zrobia Alfie dobry marketing to sprzedadza to auto Nie wiem czy beda ja sprzedawac w salonach Fiata/Chryslera, bo to amerykanom moze sie niepodobac...
p.s. carramba na slupki trzeba pracowac, Fiat po macoszemu traktuje Alfe i stad slupki marnie wypadaja, a jak slupki marnie wypadaja to Fiat po macoszemu traktuje Alfe![]()
Ostatnio edytowane przez adamku111 ; 20-07-2016 o 11:13
Sądząc po zdjęciu w stopce możesz widzieć inaczej przyjemność prowadzenia niż ja. Dla mnie przyjemniej prowadzi się moje obecne 166 2.4 JTD niż BMW E39 528i (bo z takim akurat mogę porównać). A oba wozy bił Citroen C6 2.2 HDi mimo, że osiągami nie miał podejścia ani do 166, ani do BMW. Pewnie dlatego inaczej też podchodzimy do nowej Alfy![]()
Nie przesadzajmy Absolwent ma koło 50 lat więc fani jeszcze żyją, co więcej może mają pieniądze.
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka