magil
Oczywiście że zakup używanego auta to nie koncert życzeń ale przyznam że dotychczasowo udawało mi się kupować auta które w 90% spełniały wcześniejsze założenia. Obierając cel w postaci Alfy wydawało mi się że tu mogę liczyć nawet na 98-99%Jak widać pomyliłem się.
Co do uboższej wersji to tu nie widzę sensu, gdyż wszystkie Ti są praktycznie tak samo wyposażone jedyne co czasem jest to czujnik zaparowanych szyb i gdzieś mi tam się rzuciła w oczy podgrzewana przednia szyba. Natomiast branie "zwykłej" 159 i robienie z niej Ti to specjalnie nie ma sensu. Raz że trochę dużo tych elementów jest, dwa jak napisał epsonix, pakiet Ti to swoisty unikat, nie jak M-pakiet czy pakiet S-line, trzy już mi się nie chcęNa studiach to miałem czas i chęci by kupować po jednej czy po dwie felgi z klasycznego wzoru Motosport
albo szukać oryginalnych luster M ale nie w cenach w jakich oferowano je u Foty lub w Niemczech
![]()
epsonix
Właśnie z tego powodu obrałem opcję z Ti ale nie sądziłem że będzie to takie wyzwanie.
Zaczynam powoli myśleć że może łatwiej pójdzie z 3.2 benzyną w Ti, bo tych jest jakoś więcej i nie mają takich dysproporcji w cenach. Jednak domyślam się że spalanie będzie jak moim Disi 2.3 Turbo albo i lepiej a tego chyba już nie chce.