Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 134

Temat: Jakie paliwa tankujecie do swoich Bell lepsze czy gorsze? Wyraźcie swoje opinie

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Orlen dostarcza tylko podstawę, która musi spełniać normy określone w przepisach. Kwestia dodatków jest po stronie danej marki sprzedającej paliwo. Mam te informacje od szefa, który kilka lat temu był na dyrektorskim stanowisku w orlenie i ma wiedzę techniczną.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał roberto34wawa Zobacz post
    Ja leje ultimate i z tego co zauważyłem to na 100 przynajmniej 0.5l mniej na niej pali. Każdy ma swoje zdanie. Trzeba też pamiętać że są franczyzy na stacjach gdzie nie dość ze jest drożej to kombinuja. Dlatego warto się dowiedzieć np czy dany BP to BP Czy franczyza
    Chyba tu ktoś wklejał kilka stron wcześniej kartę z BP zwykłego ON i Ultimate które były jednakowe

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Z kolei od kierownika stacji BP słyszałem co innego...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Chyba tu ktoś wklejał kilka stron wcześniej kartę z BP zwykłego ON i Ultimate które były jednakowe
    To zależy pewnie od regionu, a może i konkretnej stacji
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    To zależy pewnie od regionu, a może i konkretnej stacji
    Dokładnie ale podkreśla też fakt, że nie należy się sugerować znaczkiem na stacji i z góry zakładać, że BP Ultimate jest ok, a ON z Tesco jest beee. U mnie kiedyś był przypadek, że vpower został cały wypompowany ze zbiornika bo "nie trzymał parametrów" ciekawe kiedy się kapnęli pewnie po któreś z kolei reklamacji.... później ta sama stacja shella padła ;]
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 29-07-2016 o 13:30

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Może w takim razie mieli nieszczelne zbiorniki? To najczęstszy powód nieodpowiednich parametrów paliwa.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar roberto34wawa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW "WŁOSZKA" 30.06.2010

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Chyba tu ktoś wklejał kilka stron wcześniej kartę z BP zwykłego ON i Ultimate które były jednakowe [emoji38]
    Pytanie ile ta karta jest warta. To jest Polska. Druga sprawa jak pisałem czy badanie dotyczyło bp czy franczyzobiorcy bp. Ja wiem gdzie w warszawie są ze tak powiem oryginalne BP i tam tankuje. Przez 12 lat nigdy nie miałem awarii z tytułu złego paliwa. Ale znam nie jeden przypadek gownianego paliwa z Tesco. Tyle w temacie.
    Włoszka

1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał roberto34wawa Zobacz post
    Pytanie ile ta karta jest warta. To jest Polska. Druga sprawa jak pisałem czy badanie dotyczyło bp czy franczyzobiorcy bp. Ja wiem gdzie w warszawie są ze tak powiem oryginalne BP i tam tankuje. Przez 12 lat nigdy nie miałem awarii z tytułu złego paliwa. Ale znam nie jeden przypadek gownianego paliwa z Tesco. Tyle w temacie.
    Dla mnie więcej niż opinie anonów w internetach. Poza tym karty nie wystawia stacja tylko dostarcza wraz z każdą dostawa paliwa koncern naftowy tj. albo Lotos albo Orlen. Przypadki gównianego paliwa znasz z pierwszej reki czy od szwagra kumpla kuzyna co słyszał od znajomego? I co zostało w tej kwestii poczynione po stwierdzeniu lipnego paliwa? Została sprawa zgłoszona do tesco?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Brat i dwóch kolegów z pracy. Z życia wzięte. Dostarcza koncern na zlecenie kupującego. Badanie dotyczy kilku dm3 za zbiornika ... robione na zlecenie kupującego. Zreszta koncern dostarcza a nie masz pojęcia co jest już w zbiorniku do którego wlewamy jest paliwo jak często jest czyszczony
    Włoszka

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Rozumiem, że brat i koledzy odszkodowanie dostali?

Nie wiem co jest w zbiorniku ani na stacji Tesco ani na Orlenie, na którym tankuje najczęściej ani nawet Ty nie wiesz co jest na BP. Świadectwo jakości to jedyny oficjalny kwit na jaki się można powołać, a wszystko pozostałe zależy od konkretnej stacji, a nie od podświetlonego loga koncernu umieszczonego na stacji. Nie ma znaczenia czy to BP, Shell, Orlen czy inne Tesco. Ty masz sprawdzone BP inny ma sprawdzone Tesco na której leje od lat i co jest gorszy? Nie wręcz przeciwnie bo płaci sporo mniej, a już wiele osób obeznanych w temacie stwierdziło, ze tesco ma paliwa bardzo dobre jakościowo i jako ostatnie z nielicznych sprzedaje zwykłe paliwo bez biokomponentów, a takie BP nawet do Ultimate potrafi dawać bio ;]

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Tak dobrze masz rację Tesco ma najlepsze paliwo i jest największym koncernem . Jesteś naiwny jeśli myślisz ze któryś koncern pozwoliłby na sprzedaż swojego paliwa taniej niż u nich. Nie ma takiej możliwości to jest biznes.
    Włoszka