od wczoraj mam bardzo dziwną przypadłość w swojej GT. Powoli niestety trace cierpliwość, to już chyba będzie moja 4ta wizyta u mechanika w ciągu 2 miesięcy

- więc mam nadzieje, że tutaj się obejdzie bez.
W niedziele rano byłem na myjni ręcznej ( nie wiem czy będzie miało to związek, ale kto wie - może woda się dostała gdzie nie powinna ). Po umyciu swojego GTka ruszam w trase do domu - zauważyłem pewien opór na pedale gazu przy dodaniu gazu na 2gim biegu.
Opór pojawia się TYLKO I WYŁĄCZNIE jak puszczam sprzęgło, gdy jest ono jest trochę wciśnięte i dodaje gazu. Wtedy przy wciskaniu pedała gazu czuje po jakiś 2/3cm opór jakby się coś blokowało - jak przycisne mocno, to opór znika ( z 1/2cm max ten opór ma przy wciskaniu ) i mogę go docinąć do deski już luźno.
Oporu nie ma jak mam sprzęgło wciśnięte na maxa, do połowy, czy też całkowicie jest puszczone. Występuje tylko i wyłącznie przy koncówce puszczania sprzęgła. Oporu też nie ma jak wciskam lekko sprzęgło i sprawdzam wtedy pedał gazu. Występuje to tylko i wyłącznie przy puszczaniu.
Problem występuje na każdym biegu z wyjątkiem 1 i R - albo po prostu nie zauważam tego na tych biegach.
Pogooglowałem dzisij troche i był jakis temat na stronie BMW, że może to być przepustnica.
Jakieś pomysły?