Paliwa jest ponad pół baku . Po zakupie auta tydzień temu zalałem do pełna bo gdy kupowałem to rezerwa była tak duża że wskazówka już wcale się nie podnosiła. Sprzedający mówił że na stacje 2 km starczy na styk, może to dojechało pompę w zbiorniku.
- - - Updated - - -
dodatkowo dodam że gdy podłączyłem pod obd elm-a to rezerwa zaczęła migać czy tak powinno być ?
Sprawdziłem czy pompa pompuję po przekręceniu kluczyka ale zapomniałem o butelce i pół silnika mi oblało więc chyba pompka działa.
Witam, ponownie dzięki uprzejmości koledze Dejon z forum który do mnie podjechał udało odczytać się błędy trochę ich było :
P0504, P1131, P1132, P0520, P0380, P0190.
Po wykasowaniu błędów i kręceniem rozrusznikiem auto dalej nie odpala ( błędy nie pojawiają się ponownie ).
Dodam że akumulator na wykończeniu chyba trzeba kupić nowy .
Od czego zacząć ???
A ciśnienie sprawdzone o którym pisałem?
Wysłane z mojego SM-A500FU
a EGR? Zaślep nawet puszką od koli i zobacz. 20min roboty, warto sprawdzić
Egr zaślepiłem puszką nie pomogło niestety .
nie stawiałbym na EGR'a. Raczej na czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej...
W ogóle to bym nawet profilaktycznie wyjął i wyczyścił zarówno czujnik ciśnienia na listwie jak i sam regulator ciśnienia.
Czyjnikowi czyszczenie rzadko pomaga więc super byłoby skołować kogoś na podmianę i sprawdzenie