Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
No ale gdyby było jakieś ograniczenie do 200 km/h, to nawet gdybyś zjeżdżał z górki z wiatrem w idealnych warunkach, to być 200 nie przekroczył...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - napisałem, że wg navi jechałem 219 i więcej się nie da, a katalog mówi 218.
Ogranicznik był ustawiony na 200 i zanim nie został zdjęty nie mogłem faktycznie przekroczyć na liczniku 200. Po ustawieniu v max 230 od razu poszła ponad 200. Polska wersja, kupiona w salonie.
Twoje posty wprowadzają tylko zamieszanie i wprowadzają w błąd (co pokazuje dyskusja przez nie wywołana),a jeśli chodzi o czytanie ze zrozumieniem to nie ucz ojca dzieci robić. Cytuję:
219 km/h wg navi po zdjęciu blokady w mapie silnika, wcześniej maks 200. Czyli tyle ile mówi katalog.
Więcej się nie da, chyba, że ktoś podnieca się oszukanym wynikiem licznika.Do jakiej wartości odnosi się to "czyli"?
W opisie swej giulietty masz 190 KM - zatem to pierwsze zdanie każdy czytelnik (nie tylko ja, co widać z następnych postów) rozumie jako odnoszące się do wersji z chipem.
Zatem powróćmy do sedna: potwierdzasz, że zgodnie z instrukcją giulietta bez chipa osiąga przypisaną jej prędkość max. Zatem czemu służył Twój post? Ewentualnie nową w nim informacją mogłoby być twierdzenie o ograniczniku do 200 km/h. Problemem jest, jeśli uważnie czytam, że nikt przez 6 lat (nie tylko na tym forum) istnienia tego ogranicznika nie zauważył.
I wcale nie podniecają mnie wskazania licznika, z pewnością nie należę też do "mistrzów prostej". Chodzi po prostu o fakty.
Post służył temu, że niektórzy piszą o prędkościach 230. Na liczniku - może i tak, mi navi pokazuje max 219 i nie wierzę, że da się jechać szybciej.
Dlaczego miałem ogranicznik? Skąd mam wiedzieć? To wyszło podczas chipa, przed którym miałem problem z przekroczeniem 200 km/h.
Zaobserwowałem, że nie zawsze po uruchomieniu silnika aktywują się czujniki parkowania (pozycja skrzyni P, następnie R lub D). Po kolejnej zmianie biegu czujniki zaskakują. Mogę je naturalnie uruchomić przyciskiem, ale czemu czasami nie włączają się automatycznie? Z czym to może być związane?