Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Temat: Problemy i pytania po zakupie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    To chyba jakiś wyjątkowy przypadek . Moja 170 konna poszła 210 wg GPS bez modyfikacji. To jest wersja na PL kupiona w salonie?
    Przeciez to zalezy od temp powietrza, uksztaltowania terenu, wiatru itd. Przy takiej mocy i takiej predkosci na kazdy kolejny km/h ma wplyw totalnie wszystko. Moze mial idealne waruny..
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

No ale gdyby było jakieś ograniczenie do 200 km/h, to nawet gdybyś zjeżdżał z górki z wiatrem w idealnych warunkach, to być 200 nie przekroczył...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    No ale gdyby było jakieś ograniczenie do 200 km/h, to nawet gdybyś zjeżdżał z górki z wiatrem w idealnych warunkach, to być 200 nie przekroczył...
    Tak tak, moj post nie dotyczyl stricte ogranicznika, tylko ogolnie.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał darklew Zobacz post
    Nie wiem o jakim katalogu piszesz i o jakim silniku. W mojej instrukcji jest napisane: turbo multi air - 218 km/h. I nie jest zaznaczone, że to chodzi o licznikowe. Jechałem licznikowe 220 i jeszcze było trochę zapasu.
    Czytanie ze zrozumieniem się kłania - napisałem, że wg navi jechałem 219 i więcej się nie da, a katalog mówi 218.

Ogranicznik był ustawiony na 200 i zanim nie został zdjęty nie mogłem faktycznie przekroczyć na liczniku 200. Po ustawieniu v max 230 od razu poszła ponad 200. Polska wersja, kupiona w salonie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecin - Lublin
    Auto
    była: Alfa Romeo Giulietta 170 KM benzyna distinctive+, jest: giulia super benzyna, vulcano black

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Czytanie ze zrozumieniem się kłania - napisałem, że wg navi jechałem 219 i więcej się nie da, a katalog mówi 218.
    Twoje posty wprowadzają tylko zamieszanie i wprowadzają w błąd (co pokazuje dyskusja przez nie wywołana),a jeśli chodzi o czytanie ze zrozumieniem to nie ucz ojca dzieci robić. Cytuję:
    219 km/h wg navi po zdjęciu blokady w mapie silnika, wcześniej maks 200. Czyli tyle ile mówi katalog.
    Więcej się nie da, chyba, że ktoś podnieca się oszukanym wynikiem licznika.
    Do jakiej wartości odnosi się to "czyli"?
    W opisie swej giulietty masz 190 KM - zatem to pierwsze zdanie każdy czytelnik (nie tylko ja, co widać z następnych postów) rozumie jako odnoszące się do wersji z chipem.
    Zatem powróćmy do sedna: potwierdzasz, że zgodnie z instrukcją giulietta bez chipa osiąga przypisaną jej prędkość max. Zatem czemu służył Twój post? Ewentualnie nową w nim informacją mogłoby być twierdzenie o ograniczniku do 200 km/h. Problemem jest, jeśli uważnie czytam, że nikt przez 6 lat (nie tylko na tym forum) istnienia tego ogranicznika nie zauważył.
    I wcale nie podniecają mnie wskazania licznika, z pewnością nie należę też do "mistrzów prostej". Chodzi po prostu o fakty.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Post służył temu, że niektórzy piszą o prędkościach 230. Na liczniku - może i tak, mi navi pokazuje max 219 i nie wierzę, że da się jechać szybciej.
    Dlaczego miałem ogranicznik? Skąd mam wiedzieć? To wyszło podczas chipa, przed którym miałem problem z przekroczeniem 200 km/h.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

Zaobserwowałem, że nie zawsze po uruchomieniu silnika aktywują się czujniki parkowania (pozycja skrzyni P, następnie R lub D). Po kolejnej zmianie biegu czujniki zaskakują. Mogę je naturalnie uruchomić przyciskiem, ale czemu czasami nie włączają się automatycznie? Z czym to może być związane?