Ja ostatnio wychodziłem z hotelu i stała seria 1, tak że wystawała tylko przednia ćwiartka. Mega się podnieciłem, bo myślałem że to Gulia stoi. Dopiero na drugi rzut oka zobaczyłem, że to jednak BMW![]()
Ja ostatnio wychodziłem z hotelu i stała seria 1, tak że wystawała tylko przednia ćwiartka. Mega się podnieciłem, bo myślałem że to Gulia stoi. Dopiero na drugi rzut oka zobaczyłem, że to jednak BMW![]()
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
dzięki, czyli na razie Julię sobie daruję. I za dużo widzę tu agresji i tego wszechobecnego tonu "mentora" - jak to wszyscy "rozpracowują" psychikę swojego wyimaginowanego "adwersarsza" - jedna strona ślepo patrzy na te Giulie jakby to był samochód dekady i jak ktoś śmie tu wspomnieć, że jest podobna lub gorsza od BMW to zaraz jest zbiorowe bukkake, drugiej stronie nic się w tym aucie nie podoba - narzeka byle narzekać.... zamiast później czytać o Giulii czyta się elaborat A4 na temat tego, czy ktoś ma prawo narzekać, czy nie... kogo to obchodzi? jak ktoś narzeka i widać, że robi to tendencyjnie, po prostu się te posty przeskakuje/ignoruje i już, po co się zabawiać w wielkie analizy? co to wnosi do tematu Giulii dla takich osob, co mysla zeby kupic?
Po co pisać. Trzeba iść zobaczyć, przejechać się, policzyć koszty i zdecydować czy kupić czy nie. Jeżeli Włosi utrzymają dobrą niezawodność napędu i wyeliminują drażniące niedoróbki i awarie to fama szybko się rozejdzie.
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
w sumie już pewną dobrą renomą giulietty (w odróżnieniu od beemek serii F) na tę famę zapracowali. Ale na wejście do premium potrzeba kilku modeli, nie jednego na x lat. A płacąc 250k za giulie czułbym się trochę dziwnie wiedząc, że mogę za te pieniądze kupić auta, które nie muszą nic udowadniać. Z drugiej strony to dobra opcja dla osób, które lubią się wyróżniać - jak saab swojego czasu, zanim kojtnął![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
No może to i głupie ale czasem jakieś założenia trzeba niestety przyjąć![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli mam przyjmować głupie założenia, to nie przyjmuję żadnych, ot takie dziwne i mało dzisiejsze podejście...
[MENTION=845]slavol[/MENTION] w dużej mierze masz rację. Ja też staram się patrzeć głównie na prowadzenie, silnik, osiągi, ale przede wszystkim na radość z jazdy. Dla takich osób Mustang będzie świetnym wyborem w tym przedziale cenowym. Nawet wyrób mustangopobny, 2,3 Eco Boost jest ciekawą opcją dla wielu. I ogromna rzesza ludzi tutaj nie zdaje sobie sprawy, że dla wielu potencjalnych kupujących to jest bezpośredni rywal Giulii. Tylko w tym wątku jest nas chyba 3 albo 4 osoby, które otwarcie mówią, że Mustang jest poważną alternatywą dla Giulii. A za kilka lat może być wybór typu 6-letnia Giulia QV czy 3-letni Mustang GT.
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Alfa była marką postrzeganą jako sportowo-luksusowa. Jest za nią historia i nie uważam, że musi walczyć wieloma modelami w klasie Premium. To nie Kia czy Hyundai, który musi na takie członkostwo w klubie Premium zapracować. Jaguar też szybko powrócił mimo budżetowego modelu S type zbudowanego na płycie mondeo.
Ja z innej beczki. Do Giulli na być jeszcze 3 litrowy diesel i 3 litrowy benzyna.
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Wiem że wracam do tej kwestii jak pijany do płota... ale jaki to ma prześwit? QV znalazłem 9.75 cm, ile ma "cywilna" wersja?
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 19-08-2016 o 15:04 Powód: Off Topic, osobiste wycieczki
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL