Mam takie pytanie, bardzo podoba mi się kierownica z Alfy 159, a moja od 147 jest zniszczona, skąd moje pytanie, czy jest możliwość zmienianie starej kierownicy od 147 na ta od 159?
Mam takie pytanie, bardzo podoba mi się kierownica z Alfy 159, a moja od 147 jest zniszczona, skąd moje pytanie, czy jest możliwość zmienianie starej kierownicy od 147 na ta od 159?
Na pewno nie plug & play. Ale nie taką rzeźbę Polak potrafi uskutecznić. A nie lepiej po prostu oddać ją do obszycia u tapicera? Zobacz jaki może być efekt: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1612760
Były:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 140 KM
Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 150 KM
Alfa Romeo 145 1.4 TS 103 KM
Jest:
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM Rosso Proteo
Alfa Romeo MITO 1.4 Multiair 105 KM Rosso
Tak z ciekawosci zapytałem. Ale gałke też mam do obszycia to oddam i kierownicę
Gałke dajesz na wymianę do kolegi z forum (poszukaj kto obszywa). Kiere możesz kupić od GT czy polifta w stanie dobrym plus za ok. 150 zł jak poszukasz![]()
Mam do sprzedania kierę z GT, co prawda w dobrym stanie to ona nie jest, ale do obszycia by się nadała
Musiał byś zmierzyć średnicę wieloklinu, to w zasadzie najważniejsze. Druga sprawa to sterowanie w kierownicy. Z tego co wiem 147/156 i GT miały analog, w 159 jest cyfrowe.
Mam tu pod Łodzią taką Panią, oddam jej gałkę oraz kierownicę na początku września i zobaczymy co zdziała. Nie lubię jakiś nowości, podoba mi się ta seryjna, ale powiedziała, że da radę zrobić niemal identyczną![]()