Sprzęt spisuje się naprawdę b.dobrze. Gdybyś robił podobny patent, to pamiętaj by maskownice głośnika zrobić zdejmowaną, bo w razie czego będziesz mógł go zwyczajnie poodkurzać.
Niedawno zmieniłem radio na JVC KD-R471 i gra jeszcze ładniej - na pewno łatwiej ustawić woofer niż w poprzednim Pioneerze.
![]()
Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była
156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P
156 SW 05' 1.9 158 KM - była
Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest
Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...
hmm miałem sub i wzmacniacz bose ale oddałem znajomemu do mercedesa 190 bo to kupa i ledwie gra. Ciekawy patent z tym subem w miejscu zapasu ale raczej to dla osób którzy chcą tylko poprawić podbicie basu ale nie oszukujmy się szału nie robi. Osobiście mam sedana którego teraz składam, ale najlepiej w nim grała mi skrzynka tzw dualbass zamknięta, nie oszukujmy się zamknięta gdyż nie musi być duża i głośniki 30cm czyli tzw 12' po 300 rms lusterka się telepały i masażyk był niesamowity. ja na waszym miejscu zamiast montować takie małe bum bum kupił bym odseparowany system głośników do drzwi, wygłuszył folią dekarską założył dystanse z mdf, i podpioł to pod wzmacniacz 4 kanałowy tylko wtedy byście poczuli i jakość i podbicie gdyż w odseparowanym systemie masz zwrotnice które rozdzielają osobno na bass i osobno na tweeter
To co mam w aucie to na pewno nie jest rozwiązanie dla audiofilów ale jakoś tam działa i wg mnie fajnie brzmi. Niedawno sprzedałem radyjko i gość przyjechał się pochwalić że już zamontował, to najpierw było go słychać a dopiero później wyłonił się z zakrętu - nie moja bajka. Jedni lubią dyskretnie inni wręcz nie. Kwestia gustu.
Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była
156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P
156 SW 05' 1.9 158 KM - była
Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest
Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...
Z całym szacunkiem ale, to rozwiązanie ze zdjęć niewiele ma wspólnego z określeniem "subwoofer". Okej, szanuje to że Tobie się podoba i Ci wystarcza ale co z "dźwiękiem" kiedy postawisz na tym kilka klamotów nie wspominając o spakowaniu się na jakiś większy wyjazd. Jestem przekonany że fabryczny sub (masz SW?) podłączony pod ten biały wzmak lub mały sub pod siedzenie (sa takie z wbudowanym wzmakiem) da dużo lepszy dźwięk i będzie praktyczniejszy.
Aha, żeby nie było że mam suche teorie...kombinowałem u siebie z subem na wszystkie strony, miałem ze trzy skrzynie w bagażnik. Skończyło sie na dedykowanym subie Bose do SW który mocuje się w zabudowę bagażnika plus zewnętrzny wzmacniacz (ten Bose wywaliłem). Co prawda z kilometra mnie nie słychać, ale dźwięk jest super bo okazuje się że seryjny głośnik ma dużo większe możliwości na nieseryjnym wzmacniaczu.
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 06-09-2016 o 20:02
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
a ja wam powiem że mnie z kilometra nie słychać a w środku istny rozpier....
całe autko mam wygłuszone.
kolejna sprawa z radiami: Nie oszukujmy się radio za 150-200zł z hipermarketu nie robi szału bo są to najniższe modele.
Jak ktoś chce zacząć przygodę z audio i nie stać go na radio za 1500zł to polecam używkę np jvc kd-shx 751, jakość dźwięku jest naprawdę dobra, dużo funkcji i cena nie przeraża.