Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Deklarują API SN więc powinno być ok, nie sądzę aby mogli takie wyniki uzyskać dzięki zddp...
Oficjalnie odradzają lać do diesela z DPF.
Jak będziesz znał dokładną cenę to może się skuszę na 0W40Ale żeby było co porównywać to wypadałoby też próbki oleju na początku i na końcu zabawy zbadać?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Też pewnie 0W40 zalaję więc badania będą, sam jestem bardzo ciekaw.
P.s.
Z TWC w benzyniaku nie ma co dramatyzować bo wystarczy jeden bak z flaszką AR6400 żeby posprzątać ;-)
Wlyszkow, kapuję o co chodzi, czyli ogólnie zaufane produktyNo właśnie też odniosłem takie wrażenie, że nie wprowadzają nowości, co ma swoje plusy i minusy
![]()
Ciekaw jestem jak ten Rock Oil zachowałby się w ostro kręconym JTDku (jeżdżę nim jak benzyną - czerwone pole welcome to)? Niby SN/CF więc podejdzie, z drugiej strony czeka butelka AR9100 i ma dojść 9300 i nie chciałbym przesadzić z cudami. Jak poznam cenę to może też zapiszę się do kolejki po porcję 0W-40.
AR6200 zdecydowanie pomaga zachować czystość komory spalania i dalszej drogi a AR6400 stosujemy kiedy potrzeba albo profilaktycznie raz na jakiś czas/przebieg bo pomaga nawet kiedy check się pokazuje.
Jeśli CFS to ja bym wybrał raczej zwykłego z AR9100 niż samego w wersji NT. AR9100 dodaje bor zamiast zddp a bor nie szkodzi katom ani nawet DPF.
Oj to rekordowo bogato RockOil + 9100 i 9300 ;-)
Z drugiej strony 9100 zwłaszcza w dieselu się przyda bo TBN ma sportowy 8.
Wlyszkow, a ten np. dodatek z BG do oleju do Diesla, jest bezpieczny dla DPF? Przybliż mi też na jakiej zasadzie działa AR 6500 oraz 6600?![]()