Panowie..czy Wy też tak macie.Po zgaszeniu silnika 1,4 MA słychać jakby pracę przetwornicy ..pisk gdzieś z nad silnika , czy to moduł MA czy cewki..oświećcie proszę świeżego posiadacza Julki.
Panowie..czy Wy też tak macie.Po zgaszeniu silnika 1,4 MA słychać jakby pracę przetwornicy ..pisk gdzieś z nad silnika , czy to moduł MA czy cewki..oświećcie proszę świeżego posiadacza Julki.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Mam to samo w JTDm i na 1000% nie jest to wygaszanie lampki. Brzmi to bardziej jak klapa gasząca.
Kolega ma 1.4 MA, ja tez mam 1.4 MA i tez sie nad tym na poczatku zastanawialem. U mnie ewidentnie lampka. Dopoki nie sprawdzi tego i sie nie wypowie pewnosci nie bedzie.
tak ..myślę że teoria lampki jest zupełnie słuszna..szczególnie patrząc na Wasz staż na tym forum.Myślę że Julka jako już czwarta alfa również będzie szybko rozpracowana jak ostatnie 147
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/6...ia_itp_-4.html
Pietro..bez urazy , jest kilku kolegów na forum których bardzo cenię za kompetencja , wiedzę i to że potrafią konstruktywnie podzielić się swoim doświadczeniem popartym logicznymi argumentami. / kol. bubu321,tx555 , euroscan ,Tomek_KRK i wielu innych /.A najbardziej cenię w nich to że jeżeli czegoś nie wiedzą to nie zabierają głosu siląc się na ,,błyskotliwe'' komentarze.Przyznaj że z tą lampką pojechałeś po bandzie...
Gdybyś np. zapytał o to czy poziom czynnika w klimatyzacji jest odpowiedni wiedziałbym że może to być to / a klima jest rozszczelniona / .
Jutro podłączę się pod ECU i zobaczę jakie są błędy a stetoskopem namierzę co konkretnie tak piszczy. Pozdrawiam
I chciej tu pomoc.. moja lampka piszczy w dokladnie taki sposob jak opisales. Bardziej na miejscu bylo odpisanie dzieki za rade, ale to nie to.. trzeba bylo napisac w temacie postu ze pytasz tylko wybranych osob, ktore jak napisales - tak cenisz.
ok..nie było tematu...ale muszę Ci powiedzieć że masz dziwną lampkę.Jak dobiję klimę to podzielę się tym co to było...
aby zakończyć temat tak jak obiecałem dzielę się tym co było..informuję że żródłem tego pisku była nie nabita klima .. na zdjęciu zamieściłem metalową gruchę / nie wnikałem co to jest/ która wibrowała i wydawała takie dżwięki.Po uzupełnieniu czynnika w klimatyzacji / była tylko połowa /..dżwięki ustały.Temat można zamknąć
![]()