Witam po ostatnich ulewach zauważyłem przeciek, winna antena na dachu. Moje pytanie jak ja odkręcic i uszczelnić? Znalazłem kilka tematów ale na przykładzie 159 , 147.
Witam po ostatnich ulewach zauważyłem przeciek, winna antena na dachu. Moje pytanie jak ja odkręcic i uszczelnić? Znalazłem kilka tematów ale na przykładzie 159 , 147.
Antena ma uszczelkę. Jak jest do bani to musisz coś kombinować. Guma, sylikon. Próbuj. Są też uszczelniacze ciągle plastyczne. Miliony rzeczy na rynku do takich celów.
Żeby dostać się do śruby anteny to musisz zdjąć podsufitkę (opuścić). Do tego musisz zdemontować wszystko co jest przykręcane do dachu i słupki. Sama podsufitka do dachu jest na rzepy. Tak więc ostrożnie. Jak poprawisz to składasz w odwrotnej kolejności. Nie jest dużo roboty.
Czyli jest szansa,że jezeli uda mi sie troche opuscic podsufitke dostane sie do sruby, czy musze ja całkiem demontowac ? Bo sam proces uszczelnienia to nie problem przy dostępnosci środków do tego celu .
W zasadzie aby ją opuścić to i tak musisz wszystko rozkręcić. Podsufitka jest wklęsła więc aby opuścić koniec a jej nie połamać to musisz wszystko odkręcić dookoła. Może coś byś podgiął ale nie widzę sensu. Nie jest to wcale dużo roboty a będziesz miał komfortowy dostęp. Nie musisz jej wyciągać (a zrobisz to przez przednie drzwi jakby co) ale jak rozłożysz oparcia foteli przednich i opuścisz ją na nie to będziesz miał ładny dostęp.
dzięki za poradę, zabieram się w takim razie do roboty .
.. Ja sie podlacze. U mnie natomiast woda zbiera sie przy akumulatorze, gdzie szukac przecieku?
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Przede wszystkim nie powinna się zbierać bo stamtąd jest odpływ pod auto. A skąd leci to po prostu wysusz i sprawdź. Może spod uszczelki klapy.
A te korki/zaślepki i przelotki z kablami pod aku masz założone? Lub może przeciekać przez szybę tylną,które potrafią się odklejać.
Pare miesiecy temu brat mial ten sam problem puszczalo wode przez uszczelke szyby, dodam że szyba i silikon oryginalny jeszcze.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka