Ale jemu chodziło o jazdę na przeciwmgłowych jeśli warunki tego nie wymagają, nie na długich.
Kolego czytaj co jest napisane - chodzi o włączanie przeciwmgielnych razem z dlugimi. Czyli włączając dlugie, włączamy halogeny.
Zatem co to za problem dla innych, skoro raczej nikt nie jeździ na długich jeśli coś jedzie z naprzeciwka?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Faktycznie masz rację, mój błąd.
To nie było moje pytanie o to rozwiązanie. Ja tylko tłumaczyłem ideę działania tego połączenia.
Co do samego rozwiązania problemu to tak jak piszesz, nie potrzeba żadnego modułu tylko proste rozwiązanie, które się ogarnie samemu.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie o to mi chodziło FXXim więcej światła tym lepiej
faktycznie, a tak to jest jak sie szybko odpisuje a nie patrzy na cały watek i kto był autorem zapytania.
- - - Updated - - -
dodaj sobi przkaznik zalaczany dlugimi (z wyjscia na sterowanie przekaznika) i polaczyc wyjscie dlugich na halogeny przz styki wy przekaznika lub moz dioda pomiedzy sterowanie dlugich (katoda, bo wysterowanie jest napieciem ok masy) do sterowania przekaznika halogenow (anoda).
Wszystko masz w jednej skrzynce B001 w silniku, więc łatwa sprawa
tu masz schematy:
![]()
Też się doświetlałem halogenami i powiem wam, że nowe odbłyśniki rozwiązały problem świeczek. Tak więc zamiast przerabiać okablowanie auta polecam działanie u źródła problemu![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była