Obejrzę jeszcze raz zaciski, być może ucho klocka rozwierciłem zbyt małym wiertłemIdealnie byłoby znaleźć nieco węższy klocek.
Obejrzę jeszcze raz zaciski, być może ucho klocka rozwierciłem zbyt małym wiertłemIdealnie byłoby znaleźć nieco węższy klocek.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Moim zdaniem nie ma znaczenia czy zacisk jest przed czy po liftowy.
Kwestia bardziej klocków.
U siebie przerabiałem chyba trzy komplety. Obecnie mam TRW i hamulce nie piszczą.
Pozdrawiam.
Rafał
Ja mam polift i też piszczały na początku jak stary PKS ale po 3 miesiącach piszczą tylko troszke a w sumie to prawie w cale. Dostrzegłem tylko jeden minus rozwiercania otworów, a mianowicie przy parkowaniu jak hamuje przy minimalnej predkości to słychać jak czasami klocek lata w zacisku i słychać w tedy takie "puk" jednorazowe, tak jakby klocek dobijał raz przód raz tył.
Magil ja nie rozwiercałem tylko pilnikiem napitalałem![]()
Żeby ostudzić entuzjazm napisze, ze mam nowy komplet TRW (tarcze + klocki) i piszczą strasznie![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
W sumie nie wiadomo czy drugi model zacisków został wprowadzony wraz z liftem 166 czy może wcześniej skoro Magil kupił je z samochodu z 99r. Może być, że ktoś je wymienił wcześniej z jakiegoś powodu albo może były montowane zamiennie. Kiedyś trafiłem na aukcję gdzie koleś sprzedawał parę zacisków z jednego auta ale jeden zacisk był ten pierwszy model a drugi zacisk kolejny model(wtedy myślałem, że to ulep lub była awaria wcześniejszego zacisku) Bardziej zastanawiające jest czemu został wprowadzony drugi model zacisków i który faktycznie jest tym nowszym.
A ja teraz zapytam z innej beczki!!!
Do montażu zacisków z 166 wykorzystaliście oryginalne wężyki z zacisków pływających które mieliście na aucie?
Gniazdo w zaciskach z 166 jest krótsze niż gwint na wężyku i część gwintu dalej widać, zostawiliście to tak? czy jest coś o czym nie wiem?
Ja tak zostawiłem. Nie widać zapocenia, jest dobrze![]()