Strona 58 z 243 PierwszyPierwszy ... 8484950515253545556575859606162636465666768108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 2427

Temat: Zakup Alfa Romeo GTV

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

Skrzynia była robiona w serwisie, w którym w tamtym czasie pracowałem.
    Cóż temat łożyska przez chwilę wstrzymał mnie z pracami, ale po rozebraniu skrzyni okazało się, że na łożysku jest i nazwa firmy, chyba był to Timken i numer produktu (łożyska), zadzwoniłem do przedstawiciela na Polskę i o dziwo przysłał właśnie w/w łóżysko. Zostało wprasowane na wałek i cała skrzynia zawieziona do FAP na złożenie.
    Ostatnio edytowane przez mattman ; 08-10-2016 o 12:13

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał tomi Zobacz post
    U mnie, po dwóch (może trzech?) żenującej jakości naprawach skrzyni w AJS (kiedyś bardziej szczegółowo opiszę temat żeby przestrzec innych)
    Słyszałem, że nie dokręcili Ci elementów zawieszenia przed wizytą na torze, było więcej grzeszków?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kazikx Zobacz post
    Zpytałem, bo taki fajny Spider się pojawił (ale na chwilę, bo już go nie ma):
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6527239324#thumb/8
    Też widziałem na Forzy, Spider jak każdy inny... No, może w oczy rzuca się wykonany detaling. Deklarowana przez sprzedawcę wersja "Momo Blue" jest dla mnie kompletną bzdurą - to po prostu fotele "830 White Leather" , które w Spiderach zazwyczaj były z granatową tapicerką

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomi Zobacz post
    Ile w PL zapłaciłbyś za ten egzemplarz, gdybyś akurat szukał szybkiej alfy? I napisz czy bierzesz pod uwagę kilka ekstrasów które dokładam do gołego samochodu Zawieszenia, wydechu, dużego brembo i q2 demontował nie będę, ale koła, kubeł, i kilka drobnych pierdół zawsze mogę opchnąć oddzielnie.
    Zawieszenie, wydech, felgi to części eksploatacyjne. To, że miałeś fantazję wsadzić nieseryjne mi nie robi, Twoja sprawa. Nie rozumiem dlaczego ma to mieć jakikolwiek wpływ na cenę? Zresztą wolałbym serię, ale to już z kolei moja sprawa. Ingerencja we wnętrze wg mnie obniża wartość wozu.

Q2 zgoda, dodatek i to fajny, plus do ceny na pewno.

Gdybym miał kupić poliftową Gtv, bez gazu i z V6 (i bez torowej historii) to dałbym tyle, ile za GTA: okolice 30-35 tysięcy. Może więcej gdyby stan to usprawiedliwiał.

Twojej bym nie kupił ze względu na LPG A gdyby nie miała to góra 20000. Torowa historia jest wg mnie sporym minusem - przeciążenia, obciążenie elementów których się normalnie nie da skontrolować. Nie da się sprawdzić jak bardzo dostała po dupie w związku z taką eksploatacją i co się w związku z tym może stać. Pewnie nic, ale... Zwłaszcza, że to nie jest nowy wóz, tylko już, co by nie mówić, starowinka.

kazikx
    Gość

Smile

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Twojej bym nie kupił ze względu na LPG A gdyby nie miała to góra 20000.
    Zbijajcie, zbijajcie dalej cenę.
    Tylko czekać, aż się Tomi przejmie i wystawi ją za 15 tyś zł.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Też widziałem na Forzy, Spider jak każdy inny...
    Widzę, że z rezerwą podeszliście do tego auta.
    A na zdjęciach i z opisu prezentowała się zacnie.
    Zdawało mi się tylko, o ile zdjęcia nie przekłamują, że kolor tapicerki na boczku i fotelach jest różny.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Słyszałem, że nie dokręcili Ci elementów zawieszenia przed wizytą na torze, było więcej grzeszków?
    Zgadza się, ale było tego więcej. Jak będę miał czas to opiszę, ale to nie wątek do tego przeznaczony.

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Zawieszenie, wydech, felgi to części eksploatacyjne. To, że miałeś fantazję wsadzić nieseryjne mi nie robi, Twoja sprawa. Nie rozumiem dlaczego ma to mieć jakikolwiek wpływ na cenę? Zresztą wolałbym serię, ale to już z kolei moja sprawa. Ingerencja we wnętrze wg mnie obniża wartość wozu.

Q2 zgoda, dodatek i to fajny, plus do ceny na pewno.

Gdybym miał kupić poliftową Gtv, bez gazu i z V6 (i bez torowej historii) to dałbym tyle, ile za GTA: okolice 30-35 tysięcy. Może więcej gdyby stan to usprawiedliwiał.

Twojej bym nie kupił ze względu na LPG A gdyby nie miała to góra 20000. Torowa historia jest wg mnie sporym minusem - przeciążenia, obciążenie elementów których się normalnie nie da skontrolować. Nie da się sprawdzić jak bardzo dostała po dupie w związku z taką eksploatacją i co się w związku z tym może stać. Pewnie nic, ale... Zwłaszcza, że to nie jest nowy wóz, tylko już, co by nie mówić, starowinka.
    12 letni samochód można sprzedawać z oryginalnym skorodowanym już wydechem, bądź wymienić na polmostrów za 450zł, bądź wyspawać za 4500zł. Ja różnicę widzę i uważam, że może mieć to wpływ na cenę pojazdu. To samo tyczy się zawieszenia, można kupić tańsze lub droższe. Nie wiem o jakiej ingerencji we wnętrze piszesz.
    Jazda 166 zapewne nie kusi do szybkiej jazdy po zakrętach, więc rozumiem dlaczego tak się boisz o samochód i przeciążenia.

Dobra już mam pewien obraz wartości mojego samochodu w oczach forumowiczów od 20tys -35tys, średnia 27tys zł - nie jest źle kto da mniej?
    Ostatnio edytowane przez tomi ; 13-10-2016 o 10:01

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Tomi daję dwanaście i się zamieniamy..
    No dobra dzięsięć...
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 10-10-2016 o 11:07

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

Zacna propozycja, dziękuję! Tylko, że potrzebuję czegoś większego niż gtv

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Powiem szczerze ja już powoli też..mam czasem czarne myśli. ale serducho ciągle mocniej bije jak do niej wsiadam...
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 10-10-2016 o 11:30

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    Powiem szczerze ja już powoli też..mam czasem czarne myśli.:D ale serducho ciągle mocniej bije jak do niej wsiadam...
    Hahaha, nic dziwnego, że masz czarne myśli. Ja też bez przerwy myślę o moim samochodzie ;P

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Spider 3.0, czerwona deska po lifcie wnętrza i 14 900 zł - ciekawa oferta
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yBgvp.html