Sama zmiana poza efektem wizualnym nie wiele zmienimoże trochę lepiej będą świecić, polecam polerkę klosza i zamontowanie soczewek
wtedy można powiedzieć że te lampy świecą
![]()
tak wyszły moje.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Nowe lampy odświeżają wygląd auta, ale co ważniejsze lepiej świecą. Zamontuje, to napiszę różnicę świecenia 12 letnich VS nowe OE. Jestem ciekaw jak odświeżą wygląd nowe lampy, nowy zderzak, nowe scudetto+emblemat z chromem, wszystko OE. Mam taki pakiecik po małej stłuczce.
@Dariusz156 napisał: Napisz jak to świeci. Też dojrzewam do zmiany reflektorów.
Montaż w przyszłym tygodniu. U mnie klosze nie były zużyte, ale świeciły średnio. Trochę z musu jeździłem na żarówkach +90% i było OK. Teraz liczę, że będzie lepiej, bo np. nie będzie warstewki kurzu od wewnątrz na kloszu.
@FalconVFR napisał: to daj znać
Na OLX wystwiłem. Wstukaj: Lampa Alfa 156 FL(lift) PRAWY PRZÓD
Aktualna cena do oddania 120zł. Z czasem może się zmienić
Wysyłka: 16zł paczką ubezpieczoną.
Ostatnio edytowane przez Osek ; 15-10-2016 o 12:38
Odebrałem auto z nowymi lampami i przy okazjinowym zderzakiem, scudetto+emblemat z chromem. Wszystko OE. Przód błyszczy się jak z salonu. Lampy świecą wyraźnie jaśniej. Teraz na standardowych H7 świecą jak stare na markowych H7(+90%). Wkrótce takie założę i mam nadzieje poznam nową jakość.
Apropo tej oryginalnej lampy prawej w zaskakującej cenie 180zł. Jest to faktycznie oryginał AL/Carello na moje i blacharza oko. Bez wad, z paroma paprochami technologicznymi w środku, które przedmuchano kompresorem. Po czerni plastiku obudowy widać, że produkcja nie była ostatnio. Identyczny, ale bez znaczka Alfy w małym kółeczku na środku klosza. Kółeczko jest puste. Dla chętnych od razu mówię, że w tej cenie widziałem tylko prawe reflektory OE.
Notabene po przyjrzeniu się z bardzo bliska lewemu z ASO widać małego pajączka na kloszu od wewnątrz na dole. Zważywszy na cenę, nie mogę o nim zapomnieć, mimo że normalnie go nie widać.
Ostatnio edytowane przez Osek ; 24-10-2016 o 00:02
Czyli nówki, które nie przeszły kontroli jakości. Znajdź mi takie ksenonowe
Wysłane z mojego SM-A500FU
witam,
ostatnio miałem niewielką kolizję i uszkodzony został lewy xenon, lampa świeci ale jest popękana. Czy jest jakaś opcja poza zakupem nowej? Aktualnie nie natknąłem się na żadną używkę.