Łolaboga to jednak dobrze czułem i zrobiłem, że kupiłem póki były Duety za 840zł, na chwilę obecną 200zł do przodu. Mruczenie Ultera daje mi radość codziennie![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Coś w tym chyba jest bo ostatnio mój znajomy który nie wiedział że kupilem kolejną Alfe widział jak gdzieś trochę dynamiczniej niż zwykle odjechałem i już po minucie był telefon z zapytaniem co to za motor pod maską ze tak fajnie brzmi, czy przypadkiem nie jest to 2.4?
Pozdrawiam.
Rafał
Rozmawiałem o wydechu peśla i zapewniali mnie ,że idealnie pasuje do 159. Jeszcze najlepiej dokupić do niego rurę od 2,4 ,która kosztuje 150zl nówka. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6571812335. Za dopłatą 30zl ,robią z końcówkami 90mm. Takimi jak ma Ulter.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
A ktoś na tym jeździ już? 1/3 ceny Ultera to chyba nie tylko logo, marka i marketing?
Kiedyś kupiłem wydech firmy Peśla do passata B5 FL, był to zamiennik środkowego wydechu, który w sklepie motoryzacyjnym jako dobry zamiennik był dostępny tylko z Bosala i kosztował krocie. Ich tłumik natomiast wyszedł chyba coś ok 200zł z przesyłką. Przyszedł, założyłem i po przejechaniu dosłownie kilku kilometrów, zacząl dochodzić hałas z wymienionego tłumika. Nurkowanie pod auto na kanale i diagnoza - nowy wydech rozleciał się w środku!. Reklamacja, przysłali kolejny, poprzedniego nawet nie chcieli na zwrot(ciekawe dlaczego?). Założyłem kolejny i co? ZgadnijcieTo samo co z pierwszym
Więc reasumując jak coś jest za pare złotych, nie jest wysokiej jakości. pozdrawiam
![]()
Znalazlem na innych forach osoby,ktore mają u siebie tłumiki peśla.Pisałem z kilkoma i nikt nie narzekał. Nawet po przejechaniu 50kkm był gość z niego zadowolony. Niestety nie znalazłem nikogo,kto ma w Alfie ten wydech. Jeśli chodzi o cenę wydechu,to mi kiedyś w omedze rozlecial się bardzo szybko drogi tłumik. Nawet na ultera część osób narzeka,ze rdzewieje.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Osobiście uważam, że cena ca 970zł jaką zapłaciłem zadedykowanego Ultera do 159 2.0 to atrakcyjna propozycja i szukanie tańszej oferty odbije się na jakości.
Przede wszystkim w tej cenie mamy: dedykowany tłumik (nie żaden uniwersalny, tylko pasujący p&p), sprawdzony (wielu zadowolonych użytkowników, jak chociażby ja, gdzie użytkowałem taki tłumik przez ponad 5 lat i nic złego mu się nie stało), jest to tłumik typu duplex (więc nie jedna, ale dwie puszki, rury itp), jest to tłumik do samochodu, który jako nowy kosztował znacznie powyżej 100.000zł. Kolejny argument to taki, że na przestrzeni 5 lat, mimo sporego zainteresowania, cena wydechu w zasadzie nie wzrosła (1050zł płaciłem w 2011r.).
Jeśli powyższe argumenty do kogoś nie przemawiają to niech zakłada peśla czy inną mniej sprawdzoną opcję, ale pamiętajcie, co jest tanie, to jest drogie, zatem kupujemy drogie, bo na tanie nas nie stać.
Ja się przejechałem już na tłumiku do AR 147 typu duplex, który zakupiłem w firmie PROEX. Nie dość, że nie da się tego bezinwazyjnie zamontować, to sprzedawca się wypiął i nie uznał gwarancji, bo rzekomo tłumik nie jest seryjny, ale wykonany na zamówienie, więc gwarancja nie obejmuje i ta kupa złomu do dzisiaj zawadza mi w garażu (nie jestem jedynym forumowiczem, którego PROEX wykukał!!!). Zatem przestrzegam przed tego typu wynalazkami, ale jeśli ktoś nie ma problemów, to proszę bardzo - zawsze można sobie je stworzyć. Według uznania
Pozdrawiam.
- Rafał
Ulter ma homologację, to taki dodatkowy plusik, bo nikt się nie przyczepi że to tjunink.