Jeśli poziom płynu w zbiorniczku się zwiększa, znaczy to że do układu dostaje się powietrze/gaz. Wyeliminuj nieszczelność, jeśli to nie pomoże to będziesz myślał dalej.
Jeśli poziom płynu w zbiorniczku się zwiększa, znaczy to że do układu dostaje się powietrze/gaz. Wyeliminuj nieszczelność, jeśli to nie pomoże to będziesz myślał dalej.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czyli przez nieszczelnosc może powietrze być zasysane pomimo że w układzie wytwarza się ciśnienie spowodowane podniesioną temperaturą? Druga sprawa jak wspomniałem czemu zaczyna się pojawiać płyn na skrzyni dopiero jak auto ostygnie. Ciśnienie w układzie jest spore przez ten czas i jest sucho przez aż 3 h. Logika zaczyna mi już się gotować. Czy temperatura coś by rozszerzyła i uszczelnila!?
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
A więc auto odebrane. Przyczyną tego stanu rzeczy była uszkodzona chlodniczka egr oraz nie sprawny korek od zbiorniczka wyrównawczego.
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
U nie zawsze płyn opada około 2cm poniżej poziomu min. Po wymianie płynu 2 lata temu i wymianie czujnika temperatury płynu odpowietrzyli układ ale powiedzieli że jeśli będzie jeszcze brakowało to doleją. I to Miesiącu pojechałem bo właśnie brakowało 2cm do poziomu minimum. Wlali. Potem za jakieś pół roku wróciłem uwagę że znowu brakuje okolo 2cm. Wiec znowu zalali. I tak zawsze jest. Ile bym nie jeździł zawsze brakuje 2 cm do minimum. Poniżej nigdy nie spada więc od jakiegoś roku nic nie dolewam bo i tak jest 2 cm poniżej minimum. Dałem sobie wiec na spokój. Ale ostatnio usłyszałem że może płyn wywalać górą przez korek. Może coś być na rzeczy? Mam rocznik 2007?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!