Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Przepływomierz od jtd

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Koledzy dzisiaj pod blokiem chciałem wymienić sam wkład przeplywki. Rozkręcilem wszystko no i dupa... Żaden torx ani t20 ani t25 nie pasuje... Na jaka śrubę są te wkłady przykrecone? Pod blokiem mam ograniczone pole popisu więc wolałbym tym razem podejść ze wszystkim co potrzebne, wymienic i miec spokój..

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    Alfa Romeo 1,9 jtd 140km Ti

Domyślnie

To są jakieś gwiazdki. Na dobrą sprawę odkręcisz płaskim śrubokrętem jak dobierzesz szerokośc. Uważaj by nie popsuć gwintu.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Cytat Napisał maniek6600 Zobacz post
    To są jakieś gwiazdki. Na dobrą sprawę odkręcisz płaskim śrubokrętem jak dobierzesz szerokośc. Uważaj by nie popsuć gwintu.
    Nie kolego mylisz sie. Plaskim nie odkręcisz. Te gwiazdki to torxy ale 5 ramienne. Potrzebny jest podajrze ts025. Teraz mnie olsnilo patrząc na srubke, ze normalny torx ma 6 ramieni, a te maja 5... Niepotrzebnie rozkrecalem i marzlem dzisiaj n dworze.. Musze teraz znaleźć w jakims sklepie 5 ramiennego torxa z otworem.. Jakies pomysly gdzie?

Mieszka w
    Poznan
    Auto

Domyślnie

Ja odkręciłem płaskim

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Cytat Napisał maniek6600 Zobacz post
    Ja odkręciłem płaskim
    Heh nie mam za dużo bitow bo wiekszosc juz powykruszane, a nie chciałbym znowu rozkrecic pol auta i sie rozczarowac.. Musiała to byc ravzej plaska końcówka ze wzgledu na ta "wypustke" na srodku? Bylem w castoramie bo tam maja duzo bitow itp ale niestety 5ramiennego torxa nie maja... Spróbował bym płaskim, ale nie ma pewnosci ze odkrece

Mieszka w
    Poznan
    Auto

Domyślnie

Kolego wyczujesz to że będzie sie slizgało i jak siedzi srubokręt.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał luki041 Zobacz post
    Koledzy dzisiaj pod blokiem chciałem wymienić sam wkład przeplywki. Rozkręcilem wszystko no i dupa... Żaden torx ani t20 ani t25 nie pasuje... Na jaka śrubę są te wkłady przykrecone? Pod blokiem mam ograniczone pole popisu więc wolałbym tym razem podejść ze wszystkim co potrzebne, wymienic i miec spokój..
    Na przyszłość kup sobie zestaw torxów z otworem.

Pod blokiem odkręcanie takiej śrubki to banał Masz w domu brzeszczot? Nacinasz śrubę do odpowiedniej głębokości i odkręcasz płaskim śrubokrętem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Cytat Napisał LukaSS Zobacz post
    Na przyszłość kup sobie zestaw torxów z otworem.

Pod blokiem odkręcanie takiej śrubki to banał Masz w domu brzeszczot? Nacinasz śrubę do odpowiedniej głębokości i odkręcasz płaskim śrubokrętem.
    Wiem, że banał, ale robiłem to dzisiaj na dworze z lekką gorączką i trochę mnie wuj strzelał jak się okazało, że jednak rozkręciłem auto na marne
    Mam zestaw kluczy ze wszystkimi torxami ALE 6 ramiennymi standardowymi z dziurką tu są zastosowane 5 ramienne... Wszystko by uprzykrzyć życie nie widziałem jeszcze zestawu kluczy standardowego z bitami na 5 ramienne torxy ale może mało widziałem. jeszcze gdzieś są takie montowane?

Wiem, że można potraktować brzeszczotem, ale tyle co miałem przeprowadzkę i cały mój "sprzętowy dorobek" łącznie z brzeszczotem jest jeszcze w starym domu... Tu mam tylko na razie podstawowy zestaw kluczy.. No nic zakupiłem płaski śrubokręt 2,5mm i jutro kolejne podejście...

Jeszcze jedno pytanko co do samych wsadów od przepływomierzy, a mianowicie gdzieś się spotkałem z opinią, że bosch nie sprzedaje samych wkładek tylko kompletne przepływki. Jest to prawda? Na allegro można kupić samą wkładkę, rzekomo oryginalną z gwarancją itp boscha więc jak to jest?

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Nie każdą przepływka ma wymienna wkładkę do wersji 150km wkładka jest na stałe w obudowie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Cytat Napisał sleyer3 Zobacz post
    Nie każdą przepływka ma wymienna wkładkę do wersji 150km wkładka jest na stałe w obudowie.
    To dlaczego ja mam wymienna, a mam wersje 150km?