Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Skrzypiący fotel kierowcy

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 M-Jet 150 KM DISTINCTIVE

Domyślnie

Mi też skrzypiał fotel kierowcy, wystarczyło go podnieść do góry i opuścić, a skrzypienie ustało - 2 razy poskutkowało.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Paulek Zobacz post
    Mi też skrzypiał fotel kierowcy, wystarczyło go podnieść do góry i opuścić, a skrzypienie ustało - 2 razy poskutkowało.
    w obecnej zadne zmiany polozenia, wysokosci, kata, ledzwi nic nie poprawiaja.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mcgyver Zobacz post
    Zaczynasz od oparcia a wlasciwie od odlaczenia akumulatora, rozpinasz plastikowa szyne po lewej i prawej stronie wglebienia w oparciu zaczynając od dołu, po rozpieciu szyn srodkowa czesc fotela popychasz mocno do gory i do siebie. Jeżeli chcesz zdjąć całą tapicerkę musisz zdjąć jeszcze pokrętła od lędźwi i kąta pochylenia oparcia oraz wyciągnąć zagłówek oraz jego prowadnice, wszystki te elementy są na zaczepach. W dolnej cześci oparcia zobaczysz taką plastikowa listwe ktora musisz pociagnoac w gore. Załącznik 216189Załącznik 216190

Załączam Ci dwa zdjęcia to z gałką jest moje a drugie autorstwa kolegi z innego forum (mam nadzieje ze sie nie obrazi) jak cos to pisz
    dziek. wyjmowalem juz fotel, wiec ten etap spoko. w miedzyczasie poradzilem sobie z demontarzem siedziska, i prawie zdemontowalem oparcie - problem mam tylko z prowadnicami zaglowka - nie mam pojecia jak je wyjac, nic nie idzie a nie chce uszkodzic. podpowiedz jak je wyjac.

ps. stelaz czesciowo oklejony szerokim plastrem z rolki, niestety skonczyla sie rolka i prace stanely. jutro kupie ze 2rolki i kontynuuje

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 SW TI 2.0 JTDM

Domyślnie

Aby wyjąć prowadnice zagłówków musisz zagiętym narzędziem musisz przycisnąć zaczep który je blokuje i pociągnąć do góry. Załączam zdjęcie gdzie widoczna jest konstrukcja fotela i zaznaczyłem miejsce gdzie trzyma zaczepKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_9754z.jpg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	128.0 KB
ID:	216204

Spróbuj jeszcze pobrać zrobiłem taki mały tutorial jest tam więcej zdjęć http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._fotela-5.html
    Post 44
    Ostatnio edytowane przez mcgyver ; 27-11-2016 o 10:11

Auto

Domyślnie

Dzieki wielkie - parę minut zabawy, prób i błędów z wyginaniem odpowiednim końcówki starej pęsety, i w końcu mam narzędzie. jak już pierwszą prowadnice zagłówka wyjąłem, to wyjęcie drugiej zajęło 5sek.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto

Domyślnie

Zrobione, na razie nic nie skrzypi.
    Fotel cały poobklejałem plastrami materiałowymi z rolki, poszło 2x 5m x 2.5cm i 2x 5m x5cm, do tego dwa fragmenty starego T-shirta (wycięty prostokąt). Dodatkowo prysnąłem smarem w mechanizmy.
    Fotka jak już zacząłem składać:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20161127_204200.jpg
Wyświetleń:	46
Rozmiar:	31.7 KB
ID:	216281
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.