Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Przepływomierz od jtd

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Ogólnie, zgodnie ze sztuką, z tego co mi wiadomo taka wkładka po wymontowaniu się potrafi rozkalibrowac, a Bosch ma swoje procedury na powtórną kalibrację i nie zaleca wykrecania wkladek. Ale tak jak mówię, to pewnie oficjalne stanowisko Boscha gdzieś tam zaslyszane, wszyscy wiedzą jak to działa w praktyce.

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał sleyer3 Zobacz post
    Nie każdą przepływka ma wymienna wkładkę do wersji 150km wkładka jest na stałe w obudowie.
    nie prawda

Cytat Napisał luki041 Zobacz post
    To dlaczego ja mam wymienna, a mam wersje 150km?
    bo masz cf3, cf4 ma zatopioną

Cytat Napisał maxwell Zobacz post
    Ogólnie, zgodnie ze sztuką, z tego co mi wiadomo taka wkładka po wymontowaniu się potrafi rozkalibrowac, a Bosch ma swoje procedury na powtórną kalibrację i nie zaleca wykrecania wkladek. Ale tak jak mówię, to pewnie oficjalne stanowisko Boscha gdzieś tam zaslyszane, wszyscy wiedzą jak to działa w praktyce.
    to jakaś ściema... Reset parametrów autoadaptacyjnych można wykonać ale to nic nie zmieni.

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    to jakaś ściema... Reset parametrów autoadaptacyjnych można wykonać ale to nic nie zmieni.
    Dobrze, że ktoś to podsumował. Być może to tylko marketingowy bełkot, co by naciągnąć klienta na całą przepływkę...

Użytkownik Świeżak Avatar mgrMafia
    Mieszka w
    Legnica, DE-Kevelaer
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTD 2010r.

Domyślnie

Cytat Napisał luki041 Zobacz post
    Wiem, że banał, ale robiłem to dzisiaj na dworze z lekką gorączką i trochę mnie wuj strzelał jak się okazało, że jednak rozkręciłem auto na marne
    Mam zestaw kluczy ze wszystkimi torxami ALE 6 ramiennymi standardowymi z dziurką tu są zastosowane 5 ramienne... Wszystko by uprzykrzyć życie nie widziałem jeszcze zestawu kluczy standardowego z bitami na 5 ramienne torxy ale może mało widziałem. jeszcze gdzieś są takie montowane?

Jeszcze jedno pytanko co do samych wsadów od przepływomierzy, a mianowicie gdzieś się spotkałem z opinią, że bosch nie sprzedaje samych wkładek tylko kompletne przepływki. Jest to prawda? Na allegro można kupić samą wkładkę, rzekomo oryginalną z gwarancją itp boscha więc jak to jest?
    Torxy 5-ramienne z dziurką można powiedzieć że są "zarezerwowane" np dla warsztatów w celu zabezpieczenia manipulacji przez użytkownika, w tym przypadku kierowcy i zmuszenia go do odwiedzenia Autoryzowanej stacji

też się ździwiłem przy próbie wykręcenia wkładu przepływki, swoją drogą Pierburg sprzedaje też same wkłady bez obudowy, poniżej link do sklepu który sprzedaje te torxy, w castoramie itp nie znajdziesz ich, raczej w sklepie z typowo nastawionym na sprzedaż narzędzi, lub możliwe że w jakimś sklepie motoryzacyjnym:

https://www.mloteczek.pl/pl/p/Zestaw...RX-5-katny/193

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    Alfa Romeo 1,9 jtd 140km Ti

Domyślnie

U mnie ten przepływomierz nie pasuje ze wzgledu na wtyczkę.... U mnie jest 5 pin a tam 4 pin. NIestety cały układ szczelny ale przy mocniejszym depnięciu zapala się kontrolka silnika.Gaśnie sama po którymś uruchomieniu ale zapisuje błąd pzepływomierza.Dziwne że gdy jezdzę jak emeryt żadnego błedu nie ma.Wystarczy raz przycisnąc i błąd się zapala... Odpięcie przeplywki nie skutkuje niczym.Auto tak samo się rozpędza nie kopci ani nic.Tak samo po usunięciu błędu zapisanego. I dlatego naazie nie wymieniam skoro nie ma żadnej róznicy

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Pierburg sprzedaje same wkładki ...
    Do przepływki 0280218019 wkładka Pierburga jest 4 zł droższa w hurcie niż przepływomierz Boscha
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>