Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Przekaźnik w skrzynce bagażnika

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie Przekaźnik w skrzynce bagażnika

Witam, mam w bagażniku w skrzynce po lewej stronie przekaźnik 50A opisany jako podgrzewanie i sterowanie foteli jednak podgrzewania nie mam, a elektryczne sterowanie oparcia działa nawet po wywaleniu przekaźnika. Wie ktoś od czego on jest? Idzie do niego w miare gruby przewód i chciałem sie tam wpiąć z małym wzmacniaczem. Po wywaleniu przekaźnika nie zauważyłem aby cos przestało działać.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

znalezć eLearna do Brery i sprawdzić. na alfaowner.com był link do ISO, ale podobno już jest nieaktywny, pewnie jednak gdzieś w sieci można wygrzebać.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Właśnie sprawdzałem i z niego wynika, że jest od foteli ale zastanawia mnie to, że jesli fotele są bez podgrzewania i pamięci to na cholerę go tam pakowali powinni zostawić puste gniazdo jak po bezpiecznikach od bose których nie ma. Gdyby nic więcej nie obsługiwał to idealne miejsce na podpięcie wzmaka z bezpiecznikiem 20A.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar piootr
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 120KM 2008r

Domyślnie

Czy w każdym egzemplarzu w bagażniku powinna znajdować się skrzynka bezpieczników/przekaźników? U mnie nie ma nic.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

W Brerach w kazdej. Jest po lewej stronie w tym samym miejscu gdzie po prawej jest lampka. Z reszta w instrukcji masz napisane gdzie sie znajdują bezpieczniki.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 04-12-2016 o 20:22

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Właśnie sprawdzałem i z niego wynika, że jest od foteli ale zastanawia mnie to, że jesli fotele są bez podgrzewania i pamięci to na cholerę go tam pakowali powinni zostawić puste gniazdo jak po bezpiecznikach od bose których nie ma. Gdyby nic więcej nie obsługiwał to idealne miejsce na podpięcie wzmaka z bezpiecznikiem 20A.
    Nie wiem który masz rocznik, i jak to robili w przypadku Brery (mniejszy nakład więc może nie interesowały ich oszczędności na paru przekaznikach, i ładowali mocno wyposażone skrzynki), bo w 159 przed liftem, zazwyczaj były mocno kompletne wiązki, nawet w autach dość gołych - typu zwykły Progression, były wiązki pod PDC przód/tył, xenony itp. Po lifcie, juz tak nie było i to nawet w przypadku wyższego poziomu bazowego - choćby mój Distinctive.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Przejrzałem schematy i wynika, ze przekaźnik jest tylko od podgrzewania foteli więc chyba da rade z tej wiązki zasilić mały wzmacniacz Soniacza 90W bez potrzeby ciągnięcia bezpośredniego zasilania z aku.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozi_Lukasz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT

Domyślnie

Ja w 159 po lifcie dokładałem gniazdo zapalniczki i tempomat. Miałem cała instalacje a do tego zasiloną, więc zdarza się i tak

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka