Strona 109 z 507 PierwszyPierwszy ... 95999100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,081 do 1,090 z 5066

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

to już drugie tej nocy i tez zajumane z blachami Rz tylko czarne

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

hmmm...myślałem ze kradną tylko audi i vw .
    No to będzie trzeba zrobić jakieś zabezpieczenie .W ostatnim aucie założyłem to ...i polecam, wpięte w kabel zasilający pompę paliwa schowane gdzieś w progu.Przez dwa lata tam nie zaglądałem.I działało na tej samej baterii .Pastylę masz przy sobie przy innych kluczach niż od auta..jak jej nie masz..nie odpalisz.Nawet jak ktoś podmieni zestaw startowy to i tak musiałby podać osobne zasilanie na pompę paliwa.
    http://www.sklep.hadron.pl/product-p...a-ZeroGHz.html

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    hmmm...myślałem ze kradną tylko audi i vw .
    Kradną i to najczęściej. Ja swojej Alfie dokupiłem AC, w ostatnich tygodniach ukradli auto z pod domu gościowi Renault Mégane, tam jest karta - dezaktywują alarm uruchamiają auto i tyle ich widać.
    Fajny bajer, ale to elektronika, można złamać pewnie pin serwisowy, a i tak bez ac mamy uszkodzony zamek rozprute auto, a to też koszta.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Miałem megankę 3 / 180 KM / dwa lata. Na forum poznałem wspaniałego gościa Marcina z miejscowości Kaczory koło Piły.Fanatyk oprogramowania francuzów./ POLECAM /.byłem u niego aby dopisać licznik z RSa do systemu.Jak mi pokazał ile zajmuje mu zaprogramowanie i dopisanie lewej karty to byłem przerażony że można w ten sposób obejść auto. Nigdy nie wywalę dużej kasy na alarm ,, firmowy " po CANie bo to jest nic nie warte.Immobilizer itd. to chwila do przeskoczenia...myślałem że będzie podłączał swoje Body itd. A on tylko wpiął się w OBD i ..pozamiatał.Dlatego tylko zabezpieczenia nie konwencjonalne...zrobione samemu które choć na chwilę opóźni odpalenie silnika albo zniechęci do dalszych poszukiwań.W tym linku powyżej urządzenie może sterować odcięciem pompy paliwa po 3 sekundach od odpalenia ..tak że charakterystyczny dźwięk pompy po przekręceniu kluczyka jest .Można też sterować dodatkowym zaworem na wężyku paliwowym itd.Ingerencja w odcinanie elektroniki posypie błędy w systemie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto
    Giulietta 1.4 Multiair 170 + TCT '12

Domyślnie

W nowych autach najskuteczniejszy jest tzw. "fake-OBD".
    Całą reszta to tylko przedłużenie pracy dla złodzieja i szansa, że ktoś go zauważy. Prawda jest jednak taka, że ludzie mają w 4-ech literach cudzą własność. Ja swoje auto w biały dzień "kradłem" (padł pilot i alarm wył dobre 2 minuty, a ja dobierałem się do centralki rozbierając odpowiednie miejsce ) na parkingu przy centrum handlowym. Myślicie, że ktoś podszedł?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

aby nie zaśmiecać tego tematu proponuje rozmowy o sposobach zabezpieczenia dodatkowego auta przenieś tutaj

http://www.forum.alfaholicy.org/mito...adziezowe.html

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    W tym linku powyżej urządzenie może sterować odcięciem pompy paliwa po 3 sekundach od odpalenia ..tak że charakterystyczny dźwięk pompy po przekręceniu kluczyka jest .Można też sterować dodatkowym zaworem na wężyku paliwowym itd.Ingerencja w odcinanie elektroniki posypie błędy w systemie.
    a myślisz że odcięcie zasilania pompy paliwa nie posypie błedem? Dodatkowy elektrozawór to chyba lepszy pomysł , w każdym razie zajmie kumatemu złodziejowi pewnie więcej czasu niż obejście przerwy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Honda Accord

Domyślnie

Czy ktoś już może oglądał Alfę u Papisa w Luboniu? 1.6 JTD wiśniowa za 32 tyś netto podobno poleasingowa z Danii z 2012. Szukam dla żony ale warunek faktura VAT 23%

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Honda Accord

Domyślnie

Już po przeglądzie owej Alfy - bardzo chciała ją moja żona po przejażdżce już jej nie chce. Bardzo ładny samochód niestety wykonanie .... trzeszczące plastiki i strasznie głośny w środku. Z przykrością muszę stwierdzić że odpuszczamy zakup Giulietty i szukamy dla żony czegoś cichszego.
    jakby ktoś potrzebował więcej info o tej Alfie od Papisa to z chęcią mogę się podzielić informacjami.