to już drugie tej nocy i tez zajumane z blachami Rz tylko czarne![]()
to już drugie tej nocy i tez zajumane z blachami Rz tylko czarne![]()
hmmm...myślałem ze kradną tylko audi i vw.
No to będzie trzeba zrobić jakieś zabezpieczenie .W ostatnim aucie założyłem to ...i polecam, wpięte w kabel zasilający pompę paliwa schowane gdzieś w progu.Przez dwa lata tam nie zaglądałem.I działało na tej samej baterii.Pastylę masz przy sobie przy innych kluczach niż od auta..jak jej nie masz..nie odpalisz.Nawet jak ktoś podmieni zestaw startowy to i tak musiałby podać osobne zasilanie na pompę paliwa.
http://www.sklep.hadron.pl/product-p...a-ZeroGHz.html
Kradną i to najczęściej. Ja swojej Alfie dokupiłem AC, w ostatnich tygodniach ukradli auto z pod domu gościowi Renault Mégane, tam jest karta - dezaktywują alarm uruchamiają auto i tyle ich widać.
Fajny bajer, ale to elektronika, można złamać pewnie pin serwisowy, a i tak bez ac mamy uszkodzony zamek rozprute auto, a to też koszta.
Miałem megankę 3 / 180 KM / dwa lata. Na forum poznałem wspaniałego gościa Marcina z miejscowości Kaczory koło Piły.Fanatyk oprogramowania francuzów./ POLECAM /.byłem u niego aby dopisać licznik z RSa do systemu.Jak mi pokazał ile zajmuje mu zaprogramowanie i dopisanie lewej karty to byłem przerażony że można w ten sposób obejść auto. Nigdy nie wywalę dużej kasy na alarm ,, firmowy " po CANie bo to jest nic nie warte.Immobilizer itd. to chwila do przeskoczenia...myślałem że będzie podłączał swoje Body itd. A on tylko wpiął się w OBD i ..pozamiatał.Dlatego tylko zabezpieczenia nie konwencjonalne...zrobione samemu które choć na chwilę opóźni odpalenie silnika albo zniechęci do dalszych poszukiwań.W tym linku powyżej urządzenie może sterować odcięciem pompy paliwa po 3 sekundach od odpalenia ..tak że charakterystyczny dźwięk pompy po przekręceniu kluczyka jest.Można też sterować dodatkowym zaworem na wężyku paliwowym itd.Ingerencja w odcinanie elektroniki posypie błędy w systemie.
W nowych autach najskuteczniejszy jest tzw. "fake-OBD".
Całą reszta to tylko przedłużenie pracy dla złodzieja i szansa, że ktoś go zauważy. Prawda jest jednak taka, że ludzie mają w 4-ech literach cudzą własność. Ja swoje auto w biały dzień "kradłem" (padł pilot i alarm wył dobre 2 minuty, a ja dobierałem się do centralki rozbierając odpowiednie miejsce) na parkingu przy centrum handlowym. Myślicie, że ktoś podszedł?
aby nie zaśmiecać tego tematu proponuje rozmowy o sposobach zabezpieczenia dodatkowego auta przenieś tutaj![]()
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...adziezowe.html
tx555 ..odpisałem w tym linku
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...adziezowe.html
Czy ktoś już może oglądał Alfę u Papisa w Luboniu? 1.6 JTD wiśniowa za 32 tyś netto podobno poleasingowa z Danii z 2012. Szukam dla żony ale warunek faktura VAT 23%
Już po przeglądzie owej Alfy - bardzo chciała ją moja żona po przejażdżce już jej nie chce. Bardzo ładny samochód niestety wykonanie .... trzeszczące plastiki i strasznie głośny w środku. Z przykrością muszę stwierdzić że odpuszczamy zakup Giulietty i szukamy dla żony czegoś cichszego.
jakby ktoś potrzebował więcej info o tej Alfie od Papisa to z chęcią mogę się podzielić informacjami.