Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Temat: Giulietta czy Inna ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ar 147 2.0ts

Domyślnie

A czy ktoś porównał wspomniane 2 do v40 t5?
    chętnie posłucham opinii.

tapniete talkiem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Ciężko porównać do siebie te dwie Alfy, a co dopiero volvo..
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał dzebrys Zobacz post
    A czy ktoś porównał wspomniane 2 do v40 t5?
    chętnie posłucham opinii.

tapniete talkiem
    Wczoraj prowadziłem nowe v40. Pożyczyłem od brata za względu na przedłużająca się produkcje Giulii. Auto bardzo dobrze wyposażone, niektóre rzeczy z volvo nie są dostępne w Giuliettcie, jak np. Air quality system. Jakość wnętrza na korzyść Alfy, skóra w Volvo jest jakby "tańsza".

Automat bardzo fajnie pracuje choć ma większe opóźnienie przy redukcjach niż Alfa. Volvo jest też sporo cięższe co czuć podczas jazdy. Na parkingu prawie takie same, zaparkowałem na moim miejscu w identyczny sposób jak stara Giuliettą. Nie cisnąłem mocno na trasie, bo ma dopiero 1200 przebiegu.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

A co dokładnie robi air quality system w volvo?

Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    A co dokładnie robi air quality system w volvo?
    Jak auto długo stoi i ma stęchłego albo nagrzane powietrze w środku to przy otwarciu z pilota klima wymieni powietrze w aucie zanim wsiądziesz. Dobra rzecz na gorące dni.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Jak auto długo stoi i ma stęchłego albo nagrzane powietrze w środku to przy otwarciu z pilota klima wymieni powietrze w aucie zanim wsiądziesz. Dobra rzecz na gorące dni.

Fajna opcja. Myślałem ze to cos w stylu blokady nawiewu z zewnatrz gdy wykryty zostanie dym lub zly zapach. To Giulietta akurat ma.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

dwa słowa: z całym szacunkiem - nie wiem z jakiego gównolitu jest wykonane wnętrze V40 skoro lepsze jest w Julce. Bardziej tandetnych plastików jak w Julce naprawdę dawno nie widziałem.
    Co do porównania z Leonem - owszem z zewnątrz jest jeszcze ok ale wygląd (celowo nie pisze jakość plastików i wykonania) deski w środku przypomina VW z przełomu 80 i 90 tych

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Wczoraj prowadziłem nowe v40. Pożyczyłem od brata za względu na przedłużająca się produkcje Giulii. Auto bardzo dobrze wyposażone, niektóre rzeczy z volvo nie są dostępne w Giuliettcie, jak np. Air quality system. Jakość wnętrza na korzyść Alfy, skóra w Volvo jest jakby "tańsza".

Automat bardzo fajnie pracuje choć ma większe opóźnienie przy redukcjach niż Alfa. Volvo jest też sporo cięższe co czuć podczas jazdy. Na parkingu prawie takie same, zaparkowałem na moim miejscu w identyczny sposób jak stara Giuliettą. Nie cisnąłem mocno na trasie, bo ma dopiero 1200 przebiegu.

bardzo fajne to volvo, nie wiem czemu wczesniej go nie widzialem nigdy bo moze bym rozwazyl. Widac, ze technologicznie kilka lat młodszy od giulietty. Osiągi dość podobne.
    z veloce jestem mega zadowolony, ale na miejscu kolegi przejechałbym się tym V40 jeszcze dla spokojności. Sprobuje sie umowic może na jazdę próbną w nowym roku (alfe mam na co dzień, więc łatwo mi będzie porównać).

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    dwa słowa: z całym szacunkiem - nie wiem z jakiego gównolitu jest wykonane wnętrze V40 skoro lepsze jest w Julce. Bardziej tandetnych plastików jak w Julce naprawdę dawno nie widziałem.
    Co do porównania z Leonem - owszem z zewnątrz jest jeszcze ok ale wygląd (celowo nie pisze jakość plastików i wykonania) deski w środku przypomina VW z przełomu 80 i 90 tych
    czy ja wiem, plastiku jest dużo ale w veloce przynajmniej jest przyjemnie w środku. Nie razi nawet nibykarbon, plastiki są fajnie porowate - dla mnie ok. Chodziło też bardziej chyba o jakość skóry na siedzeniach (zakładam, że chodzi mu o te w pełnej skórze, nie kubełki)

Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto

Domyślnie

Pakiet sport i wymienny panel deski naprawia ten mankament. Można mieć szczotkowane aluminium.

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

dwa słowa: z całym szacunkiem - nie wiem z jakiego gównolitu jest wykonane wnętrze V40 skoro lepsze jest w Julce. Bardziej tandetnych plastików jak w Julce naprawdę dawno nie widziałem
    Zupełnie nie mogę się z tym zgodzić - biorąc pod uwagę klasę auta i jego cenę, wnętrze Giulietty jest bardzo przyzwoite, szczególnie na tle ogólnej tendencji - zadbajmy o wygląd zewnętrzny, a środek jakoś się tam uklepie.
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?