Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Temat: Pokrowce samochodowe

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał yerbamateo Zobacz post
    Niezaleznie od tego kto gdzie ma oczy i gust, sa nieco bardziej merytoryczne powody unikania pokrowcow w samochodach post-duzy fiat. Podstawowy - fotele maja boczne poduszki, w 159 nie ma klapki, tylko w przypadku eksplozji puszczaja nici i delikatnie nacieta skora z boku. Jesli zakryjesz to mocno zaszytym pokrowcem ryzykujesz opoznienie lub nieprawidlowe rozwiniecie poduszki.
    Drugi, estetyczny - na gleboko wyprofilowanym fotelu ciezko jest polozyc rowno pokrowiec bez skomplikowanego ukladu wstazek sznurkow, czy gumek. Tworzy sie beben, miejscami powyciagany, bo podczas jazdy pracuje.

Dobrze zadbana skora to setki tysiecy kilometrow. Mam czwarty samochod ze skora, niektore mialy ponad 200 tys i wygladaly lepiej niz nowe - zadbana skora pieknieje z czasem. Wydaj kase na kosmetyki, jesli moge doradzic.
    W Alfie xyz159 nie ma skórzanej tapicerki.
    Pozdrawiam.
    Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Cytat Napisał xyz159 Zobacz post
    Nie wiem w takim wypadku co oznaczają emblematy Giugiario przy bocznych kierunkowskazach. Foteli z takim obszyciem nie widziałem na otomoto.
    Emblematy oznaczają, że za design 159 odpowiada studio stylistyczne GIUGIARO i każda 159 ma taką naklejkę. Twoje fotele to prawdopodobnie wyposażenie wersji sport plus.

Popieram argumenty kolegi yerbamateo odnośnie zastosowania pokrowców. Chcąc przedłużyć życie swoich foteli, wyczyść je co jakiś czas porządnie i zaimpregnuj.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał xyz159 Zobacz post
    Stąd też chciałbym jak najszybciej założyć jakiekolwiek pokrowce, abym mógł cieszyć się cudownym wyglądem foteli wiele lat.
    Hmmm chcesz założyć pokrowce i jednocześnie cieszyć się cudownym wyglądem foteli? Zaprzeczasz sam sobie w jednym zdaniu. W 99% przypadku będzie to wyglądało lipnie i albo chcesz się cieszysz wyglądem foteli albo Ci ich szkoda i zakładasz pokrowce psując wygląd. Tylko pomysł sobie czy auto kupiłeś dla siebie czy może dla następnego właściciela? To tak jak z telefonami kom. widzę ludzi którzy kupuje ultra cienkie i ultra lekkie dizajnerskie telefony, a później wpieprzają je w jakieś okropne pokrowce bo im ich szkoda

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Emblematy oznaczają, że za design 159 odpowiada studio stylistyczne GIUGIARO i każda 159 ma taką naklejkę. Twoje fotele to prawdopodobnie wyposażenie wersji sport plus.

Popieram argumenty kolegi yerbamateo odnośnie zastosowania pokrowców. Chcąc przedłużyć życie swoich foteli, wyczyść je co jakiś czas porządnie i zaimpregnuj.
    SliwusBuu. Nareszcie konkretna fachowa porada + wyjaśnienie emblematu. Dzięki. Super pomysł. Polecasz zakłady zajmujące się zabezpieczaniem foteli (welur + materiał) na terenie woj. małopolskiego??
    Odnośnie tego Pływak co napisałeś. Czytanie ze zrozumieniem 2/10. FU*K LOGIC. Po ich zdjęciu cieszyłbym cudownym wyglądem, to jest chyba oczywiste, ale nie dla każdego.

Tym autem będę jeździć dopóki nie kupię Giulii.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

No dla mnie nie jest oczywiste bo auto ma mnie cieszyć codziennie, a nie przy niedzieli jadąc do kościoła żeby sąsiedzi widzieli sportowe skórzane fotele Widać różni ludzie rożne podejście ale zawsze też można kupić drugie tanie auto bo przy takich przebiegach to jeszcze ktoś zarysuje i co wtedy?
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 05-01-2017 o 14:44

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Pływak, zastosuj się do zaleceń z mojego pierwszego postu. Może na tym się dorobisz i przestaniesz opowiadać, że 7 letnia Alfa to drogie auto

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post

Co do foteli to takich nie widziałem w żadnej Alfie na otomoto, czy to wersja TI czy zwykłe. Ciekawi mnie to

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomekkk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 SW 1,9JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Zapewne masz takie fotele ?

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Kolega pewnie z tych co pilota od telewizora trzyma w torebce foliowej.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Tomekkk Zobacz post
    Zapewne masz takie fotele ?

Tak. Czy były one ogólnodostępne w opcji po lifcie czy seria limitowana?

kowal78. gorzej. penisa cały czas trzymam w prezerwatywie, żeby się nie zużył za bardzo.