Powitać,
Koledzy mam mały problem, plan na jego naprawienie, ale wolałbym się upewnić.
W skrócie, posiadam dwa piloty, dwa kluczyki, karte kodów komplet, wszystko super ale...
Działa mi tylko jeden pilot od centralnego, drugi leżał pół roku w szafce po zakupie auta i teraz nie reaguje, bateria wymieniona na nową. Odpalić auto mogę jednym i drugim.
Wkładka zamka w drzwiach kierowcy również mi nie chodzi! Kluczyk jeden i drugi włożę bez problemu ale przekręcić nie mogę, zakładam, że to raczej prawie nigdy nie było używane.
Także jak padnie aku lub pilot, który teraz mi działa to nie otworze auta...
Tu się rodzą pytania, będę w weekend rozbierał drzwi kierowcy (pękła przy okazji linka klamka zewnętrzna -> zamek):
1. Czy pilot do centralnego mógł się sam rozkodować na padniętej baterii?
2. Czy ktoś dopisywał piloty na nowo do auta poprzez MESa, karta kodów jak i kluczyki pochodzą z tego auta, nie ma tu kombinacji. Posiadam kabel i dostęp do body, robiłem proxy aligment i wszystko działa.
3. Czy dopisując piloty, usuwam aktualnie przypisane? (jeden pilot działa, wolałbym nie zostać z niczym po nieudanym dopisywaniu...)
4. Wkładka w zamku jest taka jak w kabinie wyłączenie poduszki? Poduszkę mogę przekręcić bez problemu, zamiana wkładki byłaby dobrym rozwiązaniem, jak ta w zamku sie nie rozrusza.
5. W najgorszym przypadku dokupując wkładkę i dwa oryginalne groty od niej od innej 159 od szrociarzy -> po przełożeniu tylko samych grotów w kluczykach do moich aktualnych będzie działać immo?