www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Klasyfikacja ACEA C2 i C3 podaje maksymalna zawartość popiołów 0,8% i to są właśnie oleje midsaps przeznaczone do stosowania w autach z dpf. Oleje low saps to o ile pamiętam C1 i C4. Nie ma natomiast oleju w klasie C fullsaps bo tych nie zaleca sie do aut z filtrami cząsteczek stałych. Dlatego jesli nie wiemy czy mamy dpf bezpieczniej zalać olej w specyfikacji C bo na pewno bedzie to mid lub low saps oleje bez tej specyfikacji mogą byc fullsaps.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 17-01-2017 o 08:53
Panowie, może delikatnie poza tematem, ale nie chcę zakładać nowego. W silnikach 2,4 mamy chłodnicę oleju. Podczas wymiany oleju jego część pozostaje w chłodnicy. Podczas ostatniej wymiany pozostawiłem auto z odkręconym korkiem na całą noc, a i tak mam wrażenie, że nie zleciał cały. Według instrukcji powinno wejść ponad 6l, a weszło jak zwykle lekko ponad 5 do poziomu max. Obecnie jeżdżę na motulu 5W-40 X-Cess i przy następnej wymianie chciałbym zrobić płukankę i "przesiąść się" na olej na bazie syntetycznej, np. Meguin. Dobrze byłoby, żeby olej z płukanką spłynął w całości. Czy koniecznie w tym celu jest odpinanie chłodnicy?
Wydaje mi się, że tak. Ja u siebie też próbowałem jak najwięcej oleju spuścić, nawet wyciągałem rurką ze strzykawką olej z filtra oleju i nic to niestety nie dało. Dalej weszło jedynie 5 litrów z haczykiem.
Czy znacie może jeszcze inne sposoby na "zmaksymalizowanie" spuszczanego z silnika oleju?
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Dostałem kiedys info od kolegi wlyszkow, ze dobra plukanka ponoć i tak odparuje bo zostaje jej niewiele. W układzie zawsze zostaje ponad litr i bez odpinania chłodnicy w której jego spora część się znajduje olej nie spłynie. Chłodnicy jak nie ma potrzeby bym nie ruszał, lubią sie rozszczelniac, zamiennika nie ma a w ASO nowa ponad tysiaka.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 17-01-2017 o 12:38
W sklepie polecają mi coś takiego
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
To taki średniak.
Używają Lubricant Advisora, ale dane są średnio aktualne. Dla 16V również zalecają 5W30.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jestem ok 500KM po wymianie oliwy, wcześniej Liqui Moly 5W40 4100, teraz wjechał Meguin Super Leichtlauf 5W40 + 175ML Archoil 9100. Różnica bardzo zauważalna jeśli chodzi o zimny start (wymiana po ~10500km, więc nie aż taka stara oliwa była), chodzi bardziej gładko i ciszej. Jak rozgrzeje się, to na ucho chodzi tak samo
P.S
Wcześniej miałem filtr oleju bosha, teraz wpadł mann i o dziwo jest 2-3cm niższy. Wydawało mi się, że większy filtr = większy wkład filtrujący = lepszy, hmm![]()
Ostatnio edytowane przez maras14 ; 18-01-2017 o 14:54
To zapytam też jaki olej do alfy bez ekologi i po programie
-Motul(taki obecnie)
-Amsoil
-Penrite
Mam ciężką nogę))
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Podałeś same marki bez konkretnych olejów jak to Motul 300V to jak najbardziej ok jak jakiś kastrowany HC to sa od niego lepsze np. wspomniany Penrite 10tenths.