Witam próbuję już dwie godziny wyciągnąć zderzak w mojej 159 sedan ponieważ mam czujnik parkowania do wymiany.Wszystko możliwe odkręciłem ale coś trzyma poniżej lamp,nie chcę nic połamaćPomoże ktoś jak prawidłowo się go demontuje?
Witam próbuję już dwie godziny wyciągnąć zderzak w mojej 159 sedan ponieważ mam czujnik parkowania do wymiany.Wszystko możliwe odkręciłem ale coś trzyma poniżej lamp,nie chcę nic połamaćPomoże ktoś jak prawidłowo się go demontuje?
Najpierw zdemontuj lampy, ponieważ pod nimi też są śruby trzymające zderzak.
Lampy zdemontowałem jako pierwsze,ale pod nimi coś mocno trzyma ciągne za zderzak ale nie puszcza...
Jeśli boki zderzaka wypiąłeś z zaczepów, wypiąłeś lampkę od podświetlania tablicy i odkręciłeś wszystkie śruby, to żadna siła już go nie powinna trzymać.![]()
Są jeszcze zatrzaski.
No i dwie śruby trzymające zderzak od dołu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Udało się.;D Trzymały zatrzaski nad tablicą rejestracyjną i po bokach teżTrochę się namęczyłem aż puściły te zatrzaski ale po wymianie czujnika parkowania żaden komunikat się nie wyświetla więc misja zakończona pozytywnie
Chyba jako pierwszy ściągałem zderzak u siebie bo wszystko wyglądało na nowe i dlatego tak mocno trzymało
![]()