No to najlepsza opcja czy będzie, jutro podjadę
No to najlepsza opcja czy będzie, jutro podjadę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
No to po zdjęciu widzę że trochę pracy było :-)
Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
była 166 3.0 24v, była 156 2.4 m-jet
Ja na twoim miejscu zadał bym pytanie: Panowie, gdzie w okolicy xxx znajdę kogoś znającego się na alfach. Jadę do gościa. Daje mu stówę, pięć dych, ile będzie chciał. Mówie "panie jestem spłukany, muszę to zrobić czy mogę zaczekać do czerwca?" Jednocześnie obiecuje, że zrobie to u niego. Koszty nie wielkie, jak gość polecony na forum to raczej pewniak, i będziesz spokojny albo na miniratce xd
Jeszcze dodam ze, gdy rozpędzam auto powoli daje mało gazu to wibracje są minimalne, gdy daje buta wibruje bardziej
Też obstawiam półosie i to prawą (pada najczęściej). Tam krzyżaki niszczą kielich i powstają luzy i dlatego talepie. Tanio nie będzie, ale auto to w końcu skarbonka (nie mylić z inwestycją).
Najlepiej zrób jak mówi marieczko.
Jak będziesz robił półosie, to od razu wymienień te dwie gumki na stabilizatorze - 20zł/szt, jak dwumas to też, bo sanki i tak będą opuszczane.
Wibracje masz, bo masz prawie 400 Nm i to pierdolnięcie (tak, wiem jest fajne) w niskim zakresie najbardziej szkodzi na przeniesienie napędu.
Ostatnio edytowane przez arteg83 ; 01-02-2017 o 21:02
Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była
156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P
156 SW 05' 1.9 158 KM - była
Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest
Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...
W mojej co prawda 166, ale z tym samym silnikiem, jak poszły 'półosie' to pojeździłem z tymi wibracjami z miesiąc. Nie dało się jeździć, telepało jak jasna cholera. Wymieniłem przeguby wewnętrzne i krzyżaki - najbardziej uszkodzone były krzyżaki w kielichach. W Autosklep24 zapłaciłem za wszystko 1000zł - niby ricambi. Wymiana 300 - od 1,5 miesiąca spokój
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pamiętajmy, że wymiana samych krzyżaków może być chwilowym naprawieniem problemu. W moim przypadku jak miałem 2.4 jtd to kielichy były w takim stanie, że szkoda o tym pisaćTakże wymiana była, ale kompletnych przegubów
co wiadomo $ kosztuje.
Dokładnie, lepiej kup kielichy bo będzie płacz. Kielichy się wyrabiają i dupa.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.