Jak sobie życzysz z mojej strony EOT I mam szczerą nadzieje, ze znajdziesz tego "studenta" i podsumowanie tematu będzie trochę bardziej rozbudowane niż tohttp://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1857528
Jak sobie życzysz z mojej strony EOT I mam szczerą nadzieje, ze znajdziesz tego "studenta" i podsumowanie tematu będzie trochę bardziej rozbudowane niż tohttp://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1857528
Zrobię Tobie małe podsumowanie, skoro prosisz. Wypowiadasz się w co drugim temacie na tym forum, a wartość treści umieszczanej w zdecydowanej większości Twoich wypowiedzi wynosi tyle co ta powyżej. EOT.
Raz Ci napisałem, nie interesuje Cię to, to nie spamuj. Mądremu dwa razy powtarzać nie trzeba.
PS. Musisz mieć ciekawe życie, że Ci się chciało odkopywać taki temat. Gratuluję... albo współczuję. Sam nie wiem.
Ostatnio edytowane przez bobby ; 11-02-2017 o 20:14
Ja też się dorzucę jak coś. I mam w domu ośmioletnią, albo i starsza nieotwierana butelkę Mobila 10w40- chciałem sam zrobić mu porównanie z obecnym po osiągnięciu 10 lat. I to może być ciewe porównanie.
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 12-02-2017 o 10:58
Przyznaje że pomysł jest wart uwagizawsze to można się dowiedzieć więcej o olejach. Z tego co wiem to na forum dostęp do jakiś analiz może mieć wlyszkow, ja tam mogę się dorzucić jakby co
![]()
Szybciej byłoby jak ktoś już napisał - podzielić się robotą, kupić po litrze oleju jaki kogo interesuje i wysłać samodzielnie, a wyniki udostępniać. Inaczej jak większość tego typu tematów rozejdzie się po kościach i nic z tego nie będzie. Ludzie chętnie przeczytają, ale żeby wyłożyć parę stówek (3 oleje po 85 u wlyszkowa to już jest 260 PLNów) to już chętnych za wielu nie będzie.
Ja mogę dla Motula 5W-40 X-cess i Motula 300V 5W-40 (bo mnie porównanie tych dwóch konkretnych interesuje). Poza tym Eneosa Sustinę 5W-40 bo też mnie trochę gniecie jak z jakością tego cuda z Kraju Kwitnącej Wiśni. Ew. odpuścić X-Cessa jeżeli ktoś inny wyśle i dorzucić coś jeszcze jakieś 5W-40 z Japonii (Mitasu MJ-212?).
Mitasu to ruski olej, produkowany chyba w Indonezji.
Firmę założył jakiś rosyjski biznesmen, zarejestrował tylko znak handlowy w Japonii, jak się wczytasz, to firma zatrudnia w Japonii całe 2 osoby
A same oleje robione są w Indonezji o ile pamiętam, na 100% poza Japonia. Firma wykorzystuje fakt posiadania znaku handlowego i luki w prawie międzynarodowym.
Tak, wiem. Co nie zmienia faktu że tego oleju jestem ciekaw.
Ja bym sobie porównał Specol + archoil 9100 vs Millersa 5w30 bo taki leje. Jak uzbieram fundusze tak zrobię bo teraz niestety inne wydatki na alfke idą![]()
Ostatnio edytowane przez krzystof ; 15-02-2017 o 13:52
Zawsze będą "inne wydatki" na Alfę, a jak nie to na nowy wóz
Specola (chyba 5W40 Gold) badał wlyszkow - były wyniki w wątku "olej temat rzeka" .