Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Temat: Jakiej firmy kupić tuleje wahacza dolnego z przodu tzw cukierek

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    Nikt mnie w konia nie robi ponieważ nie kupowałem poszczególnych części wahacza tylko całe wahacze. W konia to są zrobieni Ci co kupili część kilkukrotnie taniej i myślą, że mają fabryczny oryginał. Jest zresztą obszerny osobny temat o dolnych wahaczach, także proponuję się zapoznać z lekturą.

Dobra bo widzę, ze trochę już się sam zakręciłeś. Piszesz teraz o fabrycznych tulejach w kartoniku Orginali Ricambi, a w środku siedzącym TRW czy o TRW w opakowaniu TRW? Oba to są produkty oryginalne marki TRW, a nie podróby jak próbujesz wszystkim tu sugerować...

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Piszesz teraz o fabrycznych tulejach w kartoniku Orginali Ricambi
    Dokładnie. Takich jak np. masz w ASO

TRW w opakowaniu TRW
    Właśnie to już nie koniecznie będzie oryginalna tuleja TRW

widzę, ze trochę już się sam zakręciłeś
    Nic się nie zakręciłem, chyba wiadomo że są w sprzedaży wahacze dolne TRW w cenie około 1400-1600 a są również TRW za 600-700. Także jak myślisz jakościowo to jest to samo ?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Piszemy o tulejach TRW i tuleja oryginalna marki TRW tylko sprzedawana w opakowaniu TRW to koszt 140zł sztuka, a to, ze FCA za tuleje TRW tylko sprzedawaną w swoim kartoniku chce kilka razy tyle to już nie jest moje zmartwienie. Wiesz czym swego czasu różniły się w Alfach 147/156 wahacze TRW sprzedawane w opakowaniu TRW od wahaczy TRW z ASO? Tym, ze na wahaczach sprzedawanych przez siebie TRW zeszlifowywało tylko oznaczenia OEM FIATa, wahacz był identyczny wiec taniej było zeszlifować oznaczenia niż robić dwa osobne wahacze jeden dla Fiata i jeden pod swoją marką.

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Piszemy o tulejach TRW i tuleja oryginalna marki TRW tylko sprzedawana w opakowaniu TRW to koszt 140zł sztuka, a to, ze FCA za tuleje TRW tylko sprzedawaną w swoim kartoniku chce kilka razy tyle to już nie jest moje zmartwienie
    I Ty wierzysz w to, że to są takie same jakościowo tuleje No toś mnie rozbawił.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie wierze, ze wytrzyma tyle samo co ta montowana 10 lat temu w fabryce ale wierze, ze to jest oryginalny produkt firmy TRW, a nie podróbka jak twierdzisz.

Auto

Domyślnie

oryginalny produkt firmy TRW, a nie podróbka jak twierdzisz.
    Może się wypowie Kolega z forum, który zajmuje się regeneracją wahaczy dlaczego przyjmuje do zregenerowania tylko fabryczne oryginały TRW

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie ma to żadnego związku z tuleją, o której mowa bo odsyłałem do niego wahacz bez tulei tylnej. Kwestia leży bardziej w odlewie, a dokładniej gnieździe sworznia i braku możliwości regeneracji wyklepanego gniazda w wahaczu z gównolitu. Co do oryginalności tulei TRW w opakowaniu TRW na pewno odniesie się do zarzutu podróbek kolega [MENTION=26927]Gepard[/MENTION] , który je sprzedaje.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Arturek ale czemu twierdzisz że ta tańsza to podróba? Bo....? Tak się Tobie wydaje? Czy po prostu lubisz kupować drogo?

Auto

Domyślnie

Co do oryginalności tulei TRW w opakowaniu TRW na pewno odniesie się do zarzutu podróbek kolega @Gepard , który je sprzedaje.
    Nie wiem co sprzedaje w/w Kolega także bez takich, ale jeżeli ma w sprzedaży przydałoby się aby wyjął z opakowania i zrobił fotki. Jeżeli tuleja nie będzie miała sztanc znaku TRW to już jak dla mnie nie jest to oryginał. Podobna sytuacja jest z tymi tańszymi wahaczami TRW są w woreczkach z napisami TRW ale czy wytrzymują tyle co fabryczne oryginalne z ASO za 1500 zł. - wątpię. Jakiś czas temu na Allegro widziałem takie tuleje po 95zł./szt. więc po co przepłacać.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kowal78 Zobacz post
    Arturek ale czemu twierdzisz że ta tańsza to podróba? Bo....? Tak się Tobie wydaje? Czy po prostu lubisz kupować drogo?
    Cytując klasyka "bo nie stać mnie na tanie rzeczy"

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie wiem co sprzedaje w/w Kolega także bez takich, ale jeżeli ma w sprzedaży przydałoby się aby wyjął z opakowania i zrobił fotki. Jeżeli tuleja nie będzie miała sztanc znaku TRW to już jak dla mnie nie jest to oryginał.
    Ale bez jakich? Napisałem, ze mam w rękach fakturę na tuleje TRW z autosklep24 na niecałe 140zł i Ty sam nikt inny napisał, że na pewno nie są oryginalne, a to już podchodzi pod pomówienie ;]

To na pewno nie jest oryginalna TRW.