Dziwne ja mam 2.0 jtdm bez ekologii u siebie w Bravo i od zawsze leje 5w40 tak jak całe forum nouvobravo. To jak to jest z tą lekkością dla 2.0?
Właśnie sprawdziłem w pdfie i faktycznie widnieje 5w30 dla oleju napędowego. Nigdy nie zwróciłem na to uwagi nawet. Tylko ja nie mam całej ekologii więc dlatego zalewam 5w40.
Ostatnio edytowane przez Borys-Tech ; 16-02-2017 o 21:32
nie zdziwiłbym się gdyby co wersja instrukcji czy język podawali inne specyfikację. tak kiedyś zamieszali ze 159 1.9JTDM (było 5W40, zmienili na 5W30), jeszcze większy fun był w Giulietcie 1.4MA, gdzie jakieś 2 lata temu co parę miesięcy zmieniali, raz 0W30 C2 a potem znów 5W40 C3, albo tak jak z ilością oleju w 159 1.75TBI, w zależności od instrukcji masz lać 4.2 4.6 albo 5.1L - i żeby nie było wątpliwości że np przeprojektowali miski olejowe - we wszystkich rocznikach takie same (ten sam numer)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Jasne, że możliwe, aczkolwiek na Włochy również jest 5W30![]()
Nadal nie mogę zrozumieć co niektórzy mają z tym 5w40 w pełni sprawnych silnikach, gdzie zalecany jest 5w30.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y