Wielkie dzięki to się nazywa pomoc![]()
Wielkie dzięki to się nazywa pomoc![]()
koledzy jak mam usuniety dpf i gosc odrazu mi wywalił katalizator imi w pewnychobrotach buczy. a mam nie wyłączony ten czujnik co jest w nim.jak wstawie rurke wsrodek dpfu to bedzie wszystko działac?nie bedzie głupiec bez temperatury spalin?
jaki koszt usunięcia dpf?
umnie??
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
ale wypalanie się niewłącza chyba wsumie to niewiem. a katalizator poprostu został wykradziony. czyli co zle jest wyprogramowany?
Zrozumiałem że nie został wyprogramowany
Jeśli tak to OK. Żeby wyciszyć wydech powinieneś uzupełnić katalizator.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
a jak go uzupełnie.zastanawiam sie czy jak wstawie rurke wsrodek dpfu czy niewyciszy go.jest taki basowy dzwięk przy pewnych obrotach takie buczenie
A ja mam pytanie czy robił ktoś pomiar spalin przed i po wycięciu DPF? Jaka jest różnica na analizie spalin, pytam pod kątem przeglądu czy przejdę przegląd.
- - - Updated - - -
Sama rurka przelotowa nic Ci nie da, możesz wstawić tzw strumienie lub rurkę perforowana a resztę wypełnić np nierdzewnymi zmywakami.