Może "bezpieczniejszą" opcją będzie programowe wyłączenie dpf zamiast jego usunięcia mechanicznego?
Może "bezpieczniejszą" opcją będzie programowe wyłączenie dpf zamiast jego usunięcia mechanicznego?
Nie da się programowo wymusić by-passu DPFa.
Czy ktokolwiek może mi pokazać skan takiego mandatu czy nałożonej kary w związku z badaniem cząstek stałych ?
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A po co Ci to? Tu nie chodzi o emisje tylko o jego brak w samochodzie ktory powinien go posiadac.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja po prostu chciałbym widzieć. Wiele słyszałem, a jeszcze nie widziałem. Taki niedowiarek ze mnie![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Przyjedz jutro Ci napisze gdzie taka kontrola jest![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Poczekam na skan, bo leniwy jestem![]()
....
Tak wszyscy mówią sugerują a dalej jeżdżą. Mój kolega mieszka 7 lat w Holandii i nie słyszał o takowych kontrolach i nie zapłacił za to mandatu. A tak dla ciekawości czy tylko w Polsce wywalają DPF - y ??? W Danie jest to też stosowane z powodzeniem a i w Niemczech też (nawet w komisach pytają czy samochód ma być z DPF czy już bez. (Może to Polacy oferują takie usługi)???
Już pisałem jak ktoś woli sobie jeździć z DPF -em ma prawo i niech jeździ ale niech pozostałym nie truje gitary.
A tak z innej beczki czy tylko Alfy Romeo maja usuwane DPF-y??? Ciekawe???